Petr Hampl: Strážkyní sexuální mravnosti je žena

30.05.2021 13:21 | Komentář

GLosa Petra Hampla k sexuálnímu obtěžování

Petr Hampl: Strážkyní sexuální mravnosti je žena
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Ekonom Marek Loužek to už před lety formuloval tak, že „strážkyní sexuální mravnosti je žena.“ Ve všech dobách a v naprosté většina známých kultur. Ženy určují, jestli se bude se sexem čekat až do svatby. Ženy určují, jaké praktiky jsou přijatelné. Jestli existují instituce jako „vztah na jednu noc.“ Na nich je, co bude pokládáno za romantické svádění a co už za odporné obtěžování. Desítky výzkumů z různých zemí ten obraz potvrzují (zájemce o podrobnější studium odkazuji na knihu Moc krásy).

Bezpečná prostředí jsou taková, kde jsou ženy sebevědomé a nenechají si nic líbit. A kde umí zacházet s očekáváními mužů. Když takovou atmosféru vytvoří (a když trvají na svém), muži se podřídí. Sám jsem měl to štěstí, že jsem v takových prostředích strávil naprostou většinu dosavadního života. V takových prostředích je i dost prostoru pro erotické jiskření, protože všichni účastníci si připadají naprosto bezpečně.

Chce-li někdo vytvářet bezpečné prostředí, nechť znovu naučí ženy to, co předcházející generace (včetně dnešní střední generace) zvládaly a o čem tak často hovoří třeba doktorka Kovářová. Ono i tak čas od času dojde k nějakému překročení hranic, ale ty případy budou poměrně vzácné a útočníci dostanou rychlou zpětnou vazbu, že tudy cesta nevede.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…