Petr Hampl: To je všechno, co umíte?

20.10.2022 9:32 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: To je všechno, co umíte?
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Bob Kartouz, neblaze proslulý tělocvikář, aktivista, lovec trollů a nově taky ten, kterému se ztrácí pod rukama dotační desítky milionů, opět přišel s perlou. Svoboda projevu podle něj patří do 20. století a dovolávat se něčeho takového je projevem zaostalosti.

Čím má být podle něj svoboda projevu nahrazena? Pro tu novou svobodu projevu 21. století má podle Kartouze platit to, že:

  1. a) vláda určí, kteří jedinci jsou autentičtí, a svoboda projevu se pak bude vztahovat pouze na tyto autentické jedince.
  2. b) vláda určí, co je zájem demokracie a vše, co nebude v souladu s tímto zájmem demokracie, má být cenzurována.

Ve zkratce můžeme konstatovat, že v severní Koreji předběhli dobu. Mají přesně takovou svobodu projevu, jakou doporučuje Bob Kartous.

Řekli byste, že jde o výlevy jednoho zakomplexovaného blbečka, a že není zapotřebí se tomu věnovat. Omyl! Bob Kartouz je šedá eminence pětikartelu a skupiny, ve kterých je aktivní, fakticky ovládají ministerstvo školství. Asi vás nepřekvapí, že v knize No Future tvrdí, že veškeré tradiční učivo (včetně jazyků a přírodních věd) je taky projevem zaostalosti a že má být nahrazeno školením v politické korektnosti.

Člověk by naivně čekal, že když mají k dispozici neomezené prostředky, budou schopni přijít s nějakou hodně sofistikovanou manipulací. Kdeže! Pubertální pokřikování a primitivní vyhrožování – ničeho jiného nejsou schopni.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla