Petr Hampl: To už není o přehnané byrokracii. To už je jako vyvlastnění v 50. letech

21.04.2017 21:10

Glosy z mého facebookového profilu

Petr Hampl: To už není o přehnané byrokracii. To už je jako vyvlastnění v 50. letech
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

"Dvacet stanovisek a ohlášení před zahájením činnosti a až třicet průběžných kontrol v rámci běžného provozu. Na to se musí připravit podnikatel, který se rozhodne otevřít malou cukrárnu," říká dnešní informace Asociace malých a středních podniků a živnostníků. To už není o přehnané byrokracii. To už je na srovnatelné úrovni jako vyvlastnění v 50. letech.

Někteří politici (zejména v ODS a TOP09) se pokusí na tom získat politický kapitál a nahrabat peníze. Ale ve skutečnosti ani oni nejsou schopní pochopit příčiny, proč se tak děje. A rozhodně nemají odvahu s tím něco udělat. Žádné "omezení byrokracie" nepomůže, potřebujeme změnu celého politicko-ekonomického systému. Ten stávající už není schopen ničeho jiného než generování dalších a dalších nesmyslných předpisů. Teď už se hraje především o to, jaký bude ten příští systém a jak hladký nebo náročný, pokojný nebo krvavý bude přechod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …