Petr Hampl: V genech to nebude

06.04.2022 9:01 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: V genech to nebude
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Maďarsko odrazilo další sorosovský pokus o převzetí moci, a pochopitelně se rozbíhá další kolo debaty: Proč je Maďarsko tak jiné než zbytek Evropy. Pokusil jsem se to vysvětlit v knize Cesta z nevolnictví (více ZDE), kde jsem civilizačnímu vývoji Maďarska věnoval samostatnou kapitolu.

Zde jen vyvrátím častou představu, že Maďaři jsou jiní, protože jsou potomky divokých nájezdníků. Ve skutečnosti je totiž v Maďarsku víc slovanských genů než v českých zemích! Nájezdníci sice byli divocí, ale nebylo jich až tolik, takže masa podrobného slovanského obyvatelstva nakonec převážila i geneticky. A co se týče kultury, Maďarsko je už tisíc let křesťanské.

Snad by mohlo hrát roli, že Maďarsko neprošlo žádnou obdobou pobělohorské genocidy, kdy obyvatelé českých zemí přišli o nejbojovnější a nejvýraznější část genofondu. Na druhou stranu, třeba Slováci žádnou dobou temna neprošli, a maďarskou bojovnost nemají.

V genech to asi nebude.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…