Petr Havlíček: Politici kvičí strachem

22.10.2013 10:49

Jak jinak nazvat agresivní hysterii politiků, která se strhla nad stoupajícími preferencemi Babišova hnutí. Je to opravdu silná káva.

Petr Havlíček: Politici kvičí strachem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ze všeho nejvíce politikům leží v žaludku prohlášení Babiše, že bude řídit stát jako svoji prosperující firmu, čímž Babiš v podstatě říká: Vyžeňme všechny neschopné trumbelíny a nahraďme je opravdovými manažery (odborníky), kteří povedou stát k prosperitě. Jedině poctivá lidská práce je cestou k vyvážené a prosperující státní ekonomice, od které se odvíjí prosperita celé společnosti.

Političtí matadoři útočící na Babišův záměr, strachujíce se o svá koryta (s vědomím toho, že zadlužili naši zemi dvěma sty procenty proti ročnímu státnímu rozpočtu), nejsou schopni předložit národu žádná smysluplná pozitivní řešení, a tak vsadili na agresivní pomlouvačnou kampaň se zoufalým  cílem- zvrátit pro ně nepříjemný politický vývoj a zdiskreditovat nezvratitelný ekonomický fakt. Kdo jim ale uvěří po dvaceti třech letech slibů, desítkách ostudných kauz a neustálých lží?

Paradoxem všeho je skutečnost, že čím rychleji padají preference minulých vládnoucích stran, tím intenzivněji mobilizují současní papaláši svoje aktivity v oblasti cílené negace směřující na osobu Andreje Babiše, a tím ve své podstatě přesvědčují národ, co jsou vlastně zač. Místo toho, aby národu ukázali svoji pozitivní moudrou tvář, zběsile a bezradně útočí falešnými fauly s pocitem správnosti svého konání, neboť to je jejich přirozená parketa, kterou nám dennodenně v parlamentu předváděli.

Za pár dnů se pro naši zemi otevře šance na možnou změnu současného neutěšeného stavu, a tu máme v rukou my, občané.

Prosím, nepromarněme ji.

Petr Havlíček

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…