Petr Meduna: Čtvrtá cenová kategorie

11.08.2017 13:05

Způsob tohoto léta není pro hnutí ANO příliš šťastný. Průšvih stíhá průšvih a trapnost honí trapnost. Nejde jen o A. Babiše (a J. Faltýnka), ale také ministryni K. Šlechtovou a pražskou primátorku A. Krnáčovou. Sešlost v hospodě kategorie IV.

Petr Meduna: Čtvrtá cenová kategorie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová využila účasti na GP k pobíhání mezi závodníky na startovním roštu. Jejího „incidentu“ s Valentinem Rossim si povšimla i zahraniční média a o jeho záznam je nemalý zájem i na Youtube. Situace byla trapná. Paní ministryně se chovala velmi samolibě, ačkoli pochopitelně tvrdí něco jiného. Některé záběry na její vzteklou a zlou tvář by měla použít na své předvolební billboardy, když už se nepodařilo ulovit společné foto s Rossim. Samozřejmě se tak nestane a tak K. Šlechtová bude muset zvolit jiné příležitosti

Naprosto nepochopitelně se pražská primátorka Adriana Krnáčová obrátila na britského ministra pro mezinárodní obchod Grega Handse s otázkou, zda byl špion. Tato její úvaha se odvinula od slov britského hosta, že se v osmdesátých letech na Cambridge učil česky. Jakou asi čekala odpověď? „Je vždy lepší takové věci nepopírat ani nepotvrzovat,“ řekl později Hands. A. Krnáčová pak „žehlila“ svůj dotaz vyjádřením, že šlo o vtip. Zeptala se – samozřejmě jako vtip – také lidí z vedení ANO, zda měli něco společného s tajnými službami?

Jsi drzý, ba až vyzývavý, řekl by jeden z mých profesorů Andreji Babšovi po jeho vyjádření k žádosti o vydání k trestnímu stíhání. Pro deník Právo uvedl: „Je to poslední zoufalá snaha tradičních politiků a jejich zkorumpovaného systému se mě zbavit a ovlivnit volby, která je jak vystřižená z 50. let.“ Přesně v linii snahy srovnávat se s Miladou Horákovou. „Kdo lže, ten krade“ je jedna z českých moudrostí, která jistě došla i na Slovensko. Babiš se velmi často míjí se skutečností, při jeho inteligenci nepochybně vědomě. Potvrzuje to i kniha „O čem sním, když náhodou spím“, se kterou nyní pořádá propagační turné po Česku. Musí být hodně naštvaný, že policisté s ním chtějí mluvit ze zcela jiných důvodů, než že by chtěli autogram do jeho knihy. Čapí hnízdo? Klik lží a kolik "krádeží"?

Karla Šlechtová chtěla pozdravit Valentina Rossiho, Andera Krnáčová brala slova „vy jste byl špion“ jako vtip a Andrej Babiš je obětí systému, který více než dvě desítky let spoluvytváří jako podnikatel a nyní i politik. Všechno jsou to povídačky z Kafé Bureš, které je ale spíše hospodou IV. cenové kategorie.

Petr Meduna

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.