Petr Paulczynski: Přímá volba prezidenta - blíží se šaškárna?

14.02.2012 15:42

Ve svém minulém blogu jsem sebral pár nápadů od vážných až po žertovné, které navrhovaly kandidáty do prezidentské volby.

Petr Paulczynski: Přímá volba prezidenta - blíží se šaškárna?
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Pominu-li rozpolcenost politické scény v této věci, zbývá jen s pobavením sledovat jaké že se nám to budou objevovat nápady. Čistě náhodou jsem zjistil, že se ustavil žertovný spolek s názvem Česká prezidentka. Dámy samy sebe charakterizují takto: Česká prezidentka je volné pracovní uskupení, které sdružuje ženy z celého politického spektra, široce podporuje zájemkyně o věci veřejné, a nepřímo tak pracuje ve prospěch první české prezidentky či předsedkyně vlády. No prosím. Už je to tady, k volbě prezidenta se dokonce ustavují obskurní spolky.

Jak samy o sobě píší na svých webových stránkách (http://ceska-prezidentka.webnode.cz/) Česká prezidentka vznikla v květnu roku 2006 z iniciativy 13 účastnic 1.zácviku pro aspirantky do politiky, který organizovalo o.s. Fórum 50%. Od té doby se scházíme pravidelně vždy jednou v měsíci.

Tento zatím všemi přehlédnutý spolek například přišel na to, že prezidentkou by se mohly stát následující dámy. Marie Benešová, Vladimíra Dvořáková, Táňa Fischerová, Helena Illnerová, Rút Kolínská, Milena Vicenová nebo Eliška Wagnerová.

Tedy řeknu vám, nestačím se divit. Kde jste holky nechaly takové giganty jako jsou paní Šiklová, Drtinová, Donaugh-Pajerová, Klára Samková a další dámy kterými nás každodenně krmí naše-vaše veřejnoprávní ČT abychom věděli jak se správně orientovat.

Je-li vaše hnutí postaveno na prosazování genderové správnosti, neměly byste zapomínat ani na dámy z pravé části spektra, protože ať koukám jak koukám, ve vašem výčtu vidím pouze dámy z levicové části spektra. Navíc zleva vám tam chybí i taková gigantka jako je soudružka Semelová. Také paní Gajdůšková se musí cítit odstrčená.

Takže milé dámy z uvedeného spolku. Měly byste se hluboce zamyslet a svoje náměty ještě vypilovat.

Nu a co k tomu dodat. Ukazuje se, že přímá volba není až tak dobrý nápad jak se na první pohled zdálo. Šílené nápady ba dokonce šílené spolky , zdá se, nám z této volby ještě udělají buď veselohru, nebo bramboračku.

Psáno pro blog.iDnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…