Petr Žantovský: Bijte Skalického!

08.10.2014 17:31 | Zprávy

Komentář publicisty ke kampani před komunálními volbami v Praze.

Petr Žantovský: Bijte Skalického!
Foto: PRO PRAHU
Popisek: Jan Skalický

Server Aktuálně.cz před pár dny zveřejnil článek, který měl zpochybnit důvěryhodnost některých kandidátů v komunálních volbách. Autor článku si vzal na paškál především Hnutí pro Prahu, které mu bůhvíproč asi leží v žaludku. A z tohoto hnutí pak například jeho lídr pro Prahu 5 Jan Skalický. Jeho úhlavním hříchem, podle Aktuálně.cz, je obsazení tamní kandidátky pro volby. Server zejména pobuřuje, že Skalický „na jedenácté místo zařadil kamaráda z dětství, dirigenta Jaroslava Brycha. A před něj pak napsal právníka Jana Langmeiera, zetě svého jiného kamaráda.“ No tomu tedy říkám hřích bezmála smrtelný. Dovolil bych si pracovníkům serveru Aktuálně.cz ocitovat z kandidátek z jiné obce, aby si udělal představu o tom, co je a není možné, případně co je či není nutno pranýřovat jako pochybné a podezřelé.

Tak například v obci Rudná (žije v ní asi 5000 občanů, nachází se jen 5 km od Prahy), kandiduje většina důležitých stran a hnutí. Zastavme se u nich. Kandidátku ANO vede ing. Gabriel Kovács, jen o pár míst níže najdeme jméno ing. Lenka Kovácsová (dle věku zřejmě manželka). Na stejné kandidátce vedle sebe stojí kandidáti Marek Podhrázský a bc. Iva Podhrázská (patrně též manželé). Nebo třeba sociální demokraté – ti nabízejí na téže kandidátce, jen ob jedno místo od sebe, mgr. Zdeňka Maxmiliána a Miloše Maxmiliána. Místní lidé vědí, že jde o jednu rodinu. A opět u socialistů vidíme pány Vladimíra Fialu a mgr. bc. Františka Fialu. A ještě stále u ČSSD zříme kandidáty RNDr. ing. Luboše Poledníčka a MUDr. Ilonu Poledníčkovou. Tak vlastně nevím, co Aktuálně.cz řeší u Skalického. Asi tu platí to úsloví o psu, jehož se chce bít, a tedy se hůl holt najde.

Kdyby se kolegové novináři z Aktuálně.cz chtěli o něco opravdu podstatného zajímat, mohli by téma najít třeba zase v té Rudné. Dochází zde, ale asi i kdekoli jinde v podobných městech, k zajímavému úkazu. Lidé, kteří v minulých či předminulých volbách drželi vlajku jedné partaje, a třeba za ni i seděli v radě města, najednou stojí v čelních pozicích kandidátky jiného subjektu. Třeba takoví „zbrusu noví“ Nezávislí kandidáti se zde skládají z bývalých TOPáků, bývalých ODSáků, bývalých občanských aktivistů nebo lidí spjatých s jakkoli jinak nazvaným spolkem pro lepší cokoli. To by asi bylo téma – a nejen pro Aktuálně.cz. Co takoví lidé vlastně do těch voleb přinášejí za hodnoty, a dá se jim věřit, když jsou každé čtyři roky v jiné košili? Proč se na to Aktuálně.cz neptá?


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Žantovský

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …