Podnikatelské odbory: Zvyšovat odvody OSVČ je nehoráznost

21.02.2023 20:44 | Komentář

Podnikatelské odbory důrazně protestují proti jakémukoli zvyšování zátěže OSVČ

Podnikatelské odbory: Zvyšovat odvody OSVČ je nehoráznost
Foto: podb.cz
Popisek: Podnikatelské odbory - logo

PODB kritizují. Živnostníci by měli podle vlády platit navíc desítky tisíc korun - více ZDE. To je zcela nepřijatelné! Podnikatelské odbory důrazně protestují proti jakémukoli zvyšování zátěže OSVČ. Dírou ve státním rozpočtu je bobtnající státní aparát a jeho zaměstnanci. 

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28576 lidí

Vláda musí začít šetřit u sebe

PODB prosazují štíhlý a efektivní stát. Počet státních úředníků přesahuje 82 tisíc. Celkem je ze státního rozpočtu vypláceno přibližně 1 milion zaměstnanců. Jen na jejich platy je třeba z našich penez (rozpočet ČR) vydat kolem 300 miliard korun. Napadlo vládu, že máme hodně úřadů a moc státních zaměstnanců? Nebylo by efektivnější, kdybychom je poslali do soukromého sektoru, kde pracovníci dlouhodobě chybí? Nevede tato cesta i ke snížení schodků veřejných rozpočtů?

Zastavte zelené šílenství!

PODB vyzývají vládu. Pod záminkou šlechetného Green Deal cíle se Evropa střílí do nohy. Ve skutečnosti jde o přerozdělování peněz a mocenskou hru. Více ZDE. Žádáme vládu, aby zrušila emisní povolenky a odmítla kvazi zelenou politiku EU. Vyzýváme vládu, aby zastavila dotace pro elektromobilitu. Oceňujeme vládu v záměru podporovat jadernou energetiku.

Daňové přiznání povinně přes datovku

PODB upozorňují. Povinná datová schránka = povinné elektronické podání daňového přiznání. V té souvislosti upozorňujeme na to, že živnost v poslední době ukončilo kvůli povinné datové schránce přes 40 tisíc podnikatelů - více ZDE. Podnikatelské odbory znovu opakují: datové schránky mohou být někomu prospěšné, pro jiné znamenají problém. Proto musí být pro živnostníky dobrovolné.

Jak správně zaplatit daně

Poradna PODB. Na dani z příjmu, sociálním pojištění a zdravotním pojištění zaplatí OSVČ různé částky v závislosti na dosaženém hrubém zisku. Do jakého zisku se platí nejvíce na sociálním pojištění a kdy již na dani z příjmu? Jak vysoká je celková efektivní daňová sazba? Vše přehledně ZDE.

Obavy z inflace má 83% domácností

PODB přečetly za vás. Největší obavu pociťují Češi v oblasti výdajů na bydlení, a to včetně cen energií. Čtvrtina domácností byla nucena kvůli současné situaci využít k pokrytí běžných výdajů vlastní úspory nebo dokonce půjčku. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…