Praha 6: Nájemnice, které se Bárta zastává, dluží ke sto tisícům a prošustrovala příspěvky

12.12.2012 15:21

Odpověď MČ Praha 6 na článek pana Víta Bárty Praha 6 jde kvůli bytu přes mrtvoly

Praha 6: Nájemnice, které se Bárta zastává, dluží ke sto tisícům a prošustrovala příspěvky
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

“Stop sebevraždám, umístění v psychiatrických léčebnách a pod pražskými mosty díky asociální politice Prahy 6 v oblasti nájemního bydlení!" ! Pod tímto heslem vznikla  spontánní akce občanů na obranu jedné z nájemnic obecního bytu paní Jarmily Vondrákové. Ta prožila v tomto bytě 25 let a nyní nad ní visí hrozba exekučního vystěhování kvůli třem "nezaplaceným" měsíčním nájmům.

Tyto údajně nezaplacené nájmy navíc pocházejí z doby někdy před 10 roky. Přičemž paní Vondráková navíc stojí za svým doloženým tvrzením, že  byly z její strany uhrazeny.

Jednání zastupitelstva je o to méně pochopitelné z lidského hlediska již z toho důvodu, že paní Vondráková je psychiatrickým pacientem v invalidním důchodu a na hrozbu exekucí reaguje konstatováním, že leda přes její mrtvolu. Což vzhledem k jejímu psychickému stavu, myslí zřejmě doslovně.

Paní Vondráková se v minulosti vlastním přičiněním dostala do situace, kdy kvůli dlouhodobému neplacení nájemného za užívání obecního bytu a následné výpovědi z nájmu bytu s přivolením soudu, jí byl v souladu se soudním rozsudek nabídnut náhradní byt, do kterého se ale odmítla přestěhovat. Tento byt pro ni stále držíme, jak nám nařídil soud. Dle informace správce v současné době u paní Vondrákové eviduje dluh za užívání bytu ve výši 98.964,- Kč.

Není pravda, že by Městská část Praha 6 „ŠLA PŘES MRTVOLY“ a postupovala diskriminačně. Paní Vondráková dlužila nájemné a zálohové platby za služby celkem za 13 měsíců, a to i v období několika let. Po marném upomínání byla Radou městské části Praha 6 schválena výpověď nájmu bytu a následně o výpovědi rozhodl soud. V rozsudcích je též konstatováno, že paní Vondráková neplatila řádně nájemné ani v průběhu soudního sporu, ač si byla vědoma podané žaloby.

Mimo jiné se soud v argumentaci odůvodnění opíral o ten fakt, že paní Vondráková pobírala příspěvek na bydlení, který na úhradu nájemného nepoužila, ale použila ho pro vlastní potřebu. Navíc nevyužila ani možnosti dluhy vyrovnat a uzavřít splátkovou dohodu, přestože jí k tomu byl dán delší časový prostor.

Městská část Praha 6 se nesnaží své nájemce vystěhovat za každou cenu. Bohužel však musím konstatovat, že paní Vondráková dluží za užívání bytu i v současné době částku uvedenou výše, jejíhož zaplacení se opětovně musíme domáhat soudní cestou. Není to tedy tak, že by MČ Praha 6 paní Vondrákovou vyháněla na ulici, nebo jí jakkoliv odmítla pomoci. V současné době o jejím případu znovu rozhodují soudy.

Na celém tomto smutném příběhu je ovšem nejzajímavější, že jiní dva nájemníci v témže domě dluží obci statisíce, přičemž byty na rozdíl od paní Vondrákové ani nevyužívají ani neudržují, a přesto proti nim radnice žádné kroky nepodniká! Ze strany občanů, kteří se rozhodli paní Vondrákovou podpořit je tedy radnici vyčítán kromě nehumánnosti zejména dvojí metr a dělení občanů do kategorií.

Není pravda: u dvou nájemců byly dlužné částky za nájemné uhrazeny vždy neprodleně po obdržení první, resp. druhé upomínky.

Nikdo samozřejmě paní starostku s obálkou při činu nechytil, takže vše zůstává pouze v hypotetické rovině. Nicméně na otázku podle jakého klíče je tento dvojí metr zřejmě uplatňován, se sama nabízí odpověď- protože korupce.

Jakoukoliv korupci u své osoby důrazně odmítám a zvažuji, že pokud bude autor v těchto výrocích pokračovat, zvažím další právní kroky. Dodávám, že právě pan Vít Bárta je ten, kdo byl letos v dubnu Obvodním soudem pro Prahu 5 uznán vinným a nepravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody na 18 měsíčům s odkladem na 30 měsíců a to za úplácení také formou peněz nabízených v obálkách.

Ačkoli řešení podobných stížností do programu Společné obrany http://www.spolecnaobrana.net  nespadá, přesto když se na Společnou obranu obrátili občané Prahy 6 s prosbou o pomoc, předsedkyně sdružení paní Glaserová nabízená videa se záznamem schůze zastupitelstva shlédla už jenom proto, že sama 35 let svého života v Praze 6 Bubenči prožila...A nestačila se divit. To podstatné se odehrává mezi 8 a 18 minutou na prvním videu.

VIDEO 1: http://www.youtube.com/watch?v=OcBbY56tRYg&feature=player_embedded

VIDEO 2: http://www.youtube.com/watch?v=CPR5_M4x6pc&feature=player_embedded

Z videí je evidentní, že moc v Praze 6 převzaly lidské hyeny, které zajímá jen vlastní prospěch a kteří se neštítí ničeho.

MČ Praha 6 a Sdružení nájemníků ČR navazují spolupráci v oblasti nájemného a prodeje bytů. Zástupci sdružení totiž i přes demonstrace a protesty některých občanů potvrzují, že Praha 6 může být pro ostatní příkladem. MČ Praha 6 totiž jako první v Praze zavedla při stanovení prodejních cen a výše nájemného nezávislé znalecké posudky.

V různých obdobích od roku 1992, kdy začaly probíhat prodeje, byla cena stanovena s přihlédnutím k situaci na trhu. V té letošní etapě se prodejní cena stanovuje na základě znaleckých posudků a MČ Praha 6 jako jediná pražská městská část se snaží stanovit nájemné diferencované (zohledňuje individuální kvality a charakter bytu) a prodejní cenu co nejobjektivněji, s ohledem na skutečnou cenu bytu, tak jak odpovídá jeho kvalitě, poloze a rozloze. Ceny za metr čtvereční při prodeji bytu nyní vycházejí od 17 500 Kč do cca 25 000 Kč. Takovýto postup je však podmíněn osobní přítomností znalce a geodeta pro zaměření v každé bytové jednotce. Občanům je z ceny bytu stanovené znaleckým posudkem poskytována sleva, a to až ve výši 40%.

„Žádnou jinou objektivnější metodu než znalecké posudky zatím nikdo nevymyslel a zřejmě ani nevymyslí. Takovýto postup je v rámci ČR unikátní a Praha 6 může být vzorem i pro ostatní pražské městské části,“ řekla Anna Pachtová, předsedkyně SON pro Prahu a střední Čechy.

Arogance paní starostky Marie Kousalíkové i ostatních členů zastupitelstva nemá obdoby, zvláště když občanům od srpna 2012 nebyli ani schopni odpovědět na jejich petici, čímž prokazatelně došlo k porušení Listiny lidských práv a svobod!

Není pravda – na petici bylo řádně odpovězeno. Pokud máte zájem, pošleme Vám hlasování o usnesení týkající se petice. Bylo hlasováno o každém bodu usnesení zvlášť.

Ing. Marie Kousalíková
starostka MČ Praha 6

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…