Přemysl Votava: To nepokořené Řecko, řeklo Ochi (NE)!

16.07.2015 20:15

Dějiny Řecka byly vždy dějinami boje o nezávislost. Řecko lákalo agresory. Bylo tomu v minulosti, je tomu i dnes. Jen zbraně jsou jiné. Letos v říjnu si Řecko připomíná 75. výročí své napadení Itálií. A následně poté i Německem, to když italský agresor narazil na statečný odpor řeckého národa.

Přemysl Votava: To nepokořené Řecko, řeklo Ochi (NE)!
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Řekové si dobře pamatují, proto i to italské ultimatum v roce 1940, které Řekové důrazně odmítli, je jejich dnem odmítnutí, tedy „Ochi“ (ne). Stalo se i řeckým státním svátkem. Statečnost měli a mají Řekové v krvi. Také ta řecká vlajka nad Akropolí, je symbolem statečnosti. Je proto až posvátné, že členem řeckého Parlamentu je národní hrdina 93letý Manolis Glezos. Je to ten Glezos, který v roce 1940 strhnul z Akropole nacistickou vlajku a vztyčil tam vlajku svého Řecka. A voliči, ani po 75letech, nezapomínají na tento čin a na svého hrdinu, na vlastence Manolise Glezose.

To malé, ale hrdé Řecko, dnes opět bojuje o svou nezávislost, důstojnost. Má být pošlapáno, zneuctěno. Soud nad Řeckem byl již vynesen. Ultimatum bylo EU předloženo tak, jako před 75lety v roce 1940.

Německo dnes dohání nacistická minulost.

Ta neomylná a plná byrokracie EU v tomto soudu není bez viny. Ekonomičtí znalci dnes Řecko soudí, …ale, proč dluhy Řecka po léta narůstaly, proč po desetiletí to nikoho netrápilo, proč bankéři, MMF a všechny další instituce rády půjčovaly. Těch proč je asi více….Řecko je dnes v pasti. Naši Kalouskové rozdávají rady….

Připomínám, že je to skoro podobné, jak u nás v tom našem malém českém rybníčku. Půjčky, hypotéky, se na nás jen valí….Exekutoři mají žně. Také ta státní kasa je v narůstajícím dluhu.

Před 75 lety Itálie i Německo si dělily Řecko. Za nimi zůstaly statisíce obětí. Rozvrácená země. Miliardové škody. Dodnes nezaplacené reparace!

Německo dnes dohání nacistická minulost.

Manolis Glezos, ten hrdina z Akropole, může proto právem zvolat směrem k EU, to pověstné „Ochi“. Tedy to důrazné „NE“!!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…