Radek Sárközi: Počet mateřských škol v karanténě

01.11.2020 9:10

Pokusil jsem se zjistit, kolik je v současnosti v ČR mateřských škol v karanténě. Na můj dotaz z úterka, směřovaný na Ministerstvo zdravotnictví a ÚZIS, jsem bohužel zatím odpověď nedostal.

Radek Sárközi: Počet mateřských škol v karanténě
Foto: Eugen Kukla
Popisek: Předseda spolku Pedagogická komora Radek Sarkozi

Ale obdržel jsem statistiky z KHS Ústeckého kraje, z nichž vyplývá, že v týdnu do 23. října 2020 (informace se zpracovávají vždy souhrně za uplynulý týden) bylo v karanténě 56 MŠ z celkového počtu 360, což je 15,5 procenta. Jedná se o MŠ, které byly buď uzavřeny zcela, nebo částečně (některé třídy). Někdy karanténa není vyhlášena, i když se koronavirus u učitelky nebo dítěte vyskytne, ale to pak ve statistikách daná MŠ nefiguruje. Je v tom poněkud chaos.

Již z dřívějška mám informaci z MŠMT, že tam počet uzavřených škol z důvodu karantény neevidují - byl jsem instruován pracovníkem MŠMT, že mám kontaktovat jednotlivé krajské hygienické stanice, pokud tyto informace chci, což jsem nyní učinil. Zatím mám odpověď pouze z této jedné KHS. Doufám, že ostatní KHS odpověď zašlou v průběhu přístího týdne.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…