Radek Scherfer: Pane Paroubku, lhát se nemá!

09.03.2012 18:53

Reakce Mgr. Radka Scherfera, předsedy představenstva Krajské zdravotní, a. s. na výroky Ing. Jiřího Paroubka, uveřejněné v Mladé frontě 9. března

Radek Scherfer: Pane Paroubku, lhát se nemá!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Krajská zdravotní vypsala výběrové řízení na úklid ústecké Masarykovy nemocnice podle platného zákona. Zpochybňuje li Jiří Paroubek toto řádně vyhlášené výběrové řízení, zpochybňuje platné zákonné normy. Svou neotesanou rétorikou s výrazy o "zavánění korupcí a zlodějnou" nepřináší žádné informace ani důkazy, které by jím uvedená tvrzení jakkoli podpořily. Evidentně ale není důležité něco prokázat, důležité je plivnout jedovatou slinu a mediálně se zviditelnit.

Vulgární komentáře pana Paroubka se většinou snažím přehlížet, co ale rozhodně přehlížet nehodlám, jsou prosté lži, které bohužel z úst jmenovaného plynou velmi často. Takovou lží je i tvrzení o "červených číslech" ve kterých se má Krajská zdravotní údajně nacházet. Kdyby se pan Paroubek opravdu zajímal o Ústecký kraj a dění v něm (jak s oblibou tvrdí), pak by jistě věděl, že hospodaření Krajské zdravotní za minulý rok skončilo v předběžném zisku 47 milionů korun. Tato skutečnost byla prezentována, mj. opakovaně také na jednání zastupitelstva Ústeckého kraje, o které by se měl dotyčný (jako poslanec zvolený za tento kraj) zajímat.

Vrátím li se ke zmíněnému výběrovému řízení, bylo připravováno od srpna minulého roku, zveřejněné na centrální adrese bylo 19. ledna, nikoli 12. února, jak uvádějí některá média, a spekulace o formě výběrového řízení jsou zavádějící. S ohledem na minimální náročnost poptávané služby - úklidu, lze očekávat značný zájem desítek uchazečů, kdy by bylo velmi nesnadné a časově náročné detailní hodnocení nabídek. Transparentnost užšího výběrového řízení zajišťuje nejen účast notáře, ale také možnost přímé účasti všech uchazečů při výběru.

Společnost realizuje stovky výběrových řízení, jejichž příprava se řídí legislativními normami, nikoli mediální atmosférou kolem novely zákona o zadávání veřejných zakázek. Není vinou zpracovatelů a vyhlašovatelů, že nová zákonná norma nabrala skluz u zákonodárců, a že místo 1. ledna, vejde v platnost až 1. dubna. Krajská zdravotní realizuje stovky výběrových řízení podle konkrétních potřeb, nikoli podle momentálních nálad.

Mgr. Radek Scherfer, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…