Radek Scherfer: Politicky motivovaná snaha o insolvenci Krajské zdravotní nevyšla

31.08.2012 9:47

V souvislosti s návrhem Labské investiční na insolvenční řízení proti Krajské zdravotní si kladu otázku, jak daleko jsou politické strany a jejich představitelé ochotni zajít. V případě Ústeckého kraje a Paroubkovy strany Národní socialisté LEV 21 zřejmě neexistují hranice žádné.

Radek Scherfer: Politicky motivovaná snaha o insolvenci Krajské zdravotní nevyšla
Foto: red
Popisek: Předseda ČSSD v Ústeckém kraji Radek Scherfer

Na oko v mediích alibisticky stojí po boku občanů regionu a brojí proti návrhu na insolvenční řízení, přičemž propojení Labské investiční s touto stranou je zcela evidentní, a proto je důvodné se ptát, zda záměrem celé akce nebylo plánovaně poškodit před volbami Krajskou zdravotní a tím i kraj a přitom si vzít v rámci předvolebního boje občany Ústeckého kraje jako rukojmí, upřednostnit osobní zájmy nad zájmy občanů Ústeckého kraje – tedy mít zajištěnu moderní a dostupnou zdravotní péči.

Návrh na insolvenční řízení proti Krajské zdravotní soud logicky a po právu zamítnul, pachuť z amorálního jednání některých politiků však zůstává. Jsem samozřejmě rád, že ústecký soud ve velmi krátké lhůtě odmítl insolvenční návrh Labské investiční. Od počátku jsem nicméně o stanovisku soudu ani na chvíli nepochyboval, jelikož podání nebylo důvodné a Krajská zdravotní navrhovateli insolvenčního řízení prokazatelně nic nedlužila - návrh byl totiž naprosto neoprávněný a nepodložený, jelikož uváděná pohledávka neexistuje.

Nyní se ale karta obrací. Ti, kteří podali zmanipulovaný návrh na insolvenční řízení musí počítat s tím, že sami půjdou před soud. Znejistění zástupců našeho jediného akcionáře, široké veřejnosti, našich zaměstnanců a okamžité problémy v rámci vztahů s našimi obchodními partnery nenecháme bez odezvy. Jméno Krajské zdravotní bylo poškozeno a rovněž došlo k finančním ztrátám, které politicky aktivní navrhovatelé budou muset uhradit. Před soud by však měl jít i redaktor serveru aktualne.cz, který si v rozporu s novinářskými zásadami a etikou neověřil u Krajské zdravotní skutečnosti okolo insolvenčního řízení a mylně (možná i záměrně) veřejnost informoval, že Krajská zdravotní je v insolvenci. Právě tato zpráva hrubá novinářská chyba způsobila největší škody. Nepravdivou informaci bohužel bezprostředně naprosto nepochopitelně převzala i některá renomovaná média.

Navrhuji proto podání žalob na ochranu dobrého jména společnosti. Představenstvu Krajské zdravotní předložím návrh, aby finanční prostředky získané z těchto žalob byly rozděleny formou mimořádných odměn mezi zaměstnance společnosti, protože pravé oni spolu s pacienty byli tímto absurdním návrhem na insolvenci znepokojeni a ohroženi.

Zvítězil zdravý rozum a nezávislost justice, která se nezalekla a rozhodla dle práva a spravedlnosti. Krajská zdravotní a Ústecký kraj stojí na straně lidi. Obavám se však, že je možné očekávat v nadcházejících několika týdnech řadu dalších, takto nesmyslných a vylhaných, útoků. Nenechte se znechutit a otrávit tímto nečestným předvolebním bojem. Vynechte Krajskou zdravotní ze svých předvolebních bojů, nechte naše zaměstnance v klidu pracovat...

Radek Scherfer, předseda představenstva Krajská zdravotní, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

11:34 P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

Tvrdí to gruzínské vládní kruhy. Takže je to přesně tak, jak jsem předpovídal, a Putinova neschopnos…