Radim Valenčík: Přistiženi in flagranti při globálním pokrytectví

08.05.2018 21:39

Degenerace současného jádra globální moci způsobená likvidací reformistů v dosahu několika vrstev od tohoto jádra vede k naprostému selhání racionality slouhů všech kategorií (rozlišuji slouhy, slouhy slouhů a poskoky) této moci.

Radim Valenčík: Přistiženi in flagranti při globálním pokrytectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

Nejdůležitějším úkolem nyní je vnímat tento proces degenerace, projevy selhání racionality (tedy proces hloupnutí a zapouzdřování) a přispívat tím k vyzrávání a dozrávání veřejného vědomí a sebevědomí. Tak, aby bylo připraveno pro nápravu stavu.

Podívejme se z tohoto hlediska na významnou událost, ke které došlo ve středu 2. května, kdy se v marockém městě Marakéši uskutečnila 5. ministerská konference euro-afrického dialogu o migraci a rozvoji (mezi africkými zeměmi a zeměmi EU), který je označován jako Rabatský proces. Podle politického prohlášení účastníci konference "považují migraci za jeden ze zdrojů ekonomického rozvoje a růstu" . (ZDE)

Totéž zopakovalo stanovisko českého ministerstva zahraničí akceptované vládou v demisi:

"Důležitým bodem jednání byla také podpora zemí západní Afriky a přilehlých regionů". (ZDE)

Pro úplnost dodejme, že účastníci tím mysleli automaticky zdroj ekonomického rozvoje a růstu cílových zemí migrace, tedy EU.

No něco takového může říci jen naprostý omezenec. Hlavním problémem všech zemí Afriky je nedostatek lidského potenciálu, tedy to, aby tam, na místě, působili lidé, kteří jsou schopni aktivně přispívat "k ekonomickému rozvoji a růstu". Tam. Pokud tito lidé přicházejí do zemí EU, tak je to tunelování toho nejdůležitějšího, co africké země mají. Není to podpora těchto zemí, ale jejich devastování. Anebo – jiná možnost – je, že z těchto zemí přicházejí do EU právě ti, kteří se podepsali na devastaci afrických zemí. Jedno, nebo druhé. Obojí současně platit nemůže.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…