Radim Valenčík: Téma pro komisi - Kdo dával Švédsko za vzor?

06.06.2020 21:31

"Existuje jistě potenciál pro zlepšení toho, co jsme ve Švédsku udělali," řekl státní epidemiolog švédského Úřadu pro veřejné zdraví Anders Tegnell a pokračoval: "Pokud bychom narazili na stejnou nemoc a věděli o ní to, co víme dnes, myslím, že bychom přijali opatření někde mezi tím, co jsme udělali ve Švédsku, a tím, co udělal zbytek světa."

Radim Valenčík: Téma pro komisi - Kdo dával Švédsko za vzor?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

ZDE

Víc obětí, delší průběh, drsnější a dlouhodobější opatření, delší zákaz cestování...

Hlavně si dobře pamatujme ty, kteří za švédský model rychlého promoření horovali, dokonce psali výzvy. A také si pamatujme, jakou podporu rektoru Zimovi aj. dávala média, jak jimi argumentovali představitelé stran "demobloku" apod.

A k tomu ještě pikantnost: "Švédsko do léta spustí vyšetřování, jehož cílem bude zjistit, jak zvládlo pandemii koronaviru. Švédsko zvolilo relativně benevolentní přístup a vsadilo na to, že lidé budou hygienická opatření dodržovat dobrovolně. Obchody ani restaurace nezavíralo."

ZDE

K tomu pro ty, kteří by tak v souvislosti s koronavirem spouštěli vyšetřovací komice – což takovou u nás na téma: Kdo doporučoval promoření na způsob Švédska a dával Švédsko za vzor?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.