Radomil Bábek: Řekneme premiérovi a ministrům, co si o nich myslíme

30.11.2020 19:31

Podnikatelské odbory vyzývají podnikatele a živnostníky, aby přišli premiérovi a ministrům říct, co si o jejich stylu vládnutí a rozhodování myslí. Řekneme vládě, že nejsme bezejmenná masa. Jsme lidé z masa a kostí, nejsme jen statistické položky v jejích výkazech!

Radomil Bábek: Řekneme premiérovi a ministrům, co si o nich myslíme
Foto: Archiv RB
Popisek: Radomil Bábek, předseda výboru Podnikatelských odborů

Provolání podnikatelů a živnostníků Vládě ČR:

Vládo, my tady žijeme a odvádíme daně. My v této zemi pracujeme – a pracujeme rádi, i když ty naše podnikání, vládo za práci nepovažuješ!

Vládo, myslíš zvráceně, když nám zakazuješ pracovat!

Vládo, zavřela jsi nám hospody, zakazuješ otevřít naše obchody, zavřela jsi naše kadeřnictví, kosmetiky a jiné provozovny služeb!

Vládo, vypnula jsi kulturu, tedy to, co nás odlišuje od zvířat. A dokonce si vládo dovoluješ vše, čemu nerozumíš, označovat za volnočasové aktivity! Vládo, mluvíš, jako politruk Československé lidové armády, jako kovaný komunista!

Vládo, rozhoduješ o nás bez nás, a ještě navíc hloupě!

Vládo, milostivě jsi odložila EET, ale jen proto že musíš! Ze dne na den se pro tebe EET stala neúnosnou politickou zátěží, kterou jsi ale nás čtyři roky šikanovala!

Vládo, nám, kterým jsi zakázala nebo znemožnila pracovat teď nabízíš almužnu, které říkáš pomoc! Prohlašuješ, co vše nám dáváš, ale přitom jen bereš z peněz, které jsi před tím sebrala nám!

Vládo, prober se a začni se k živnostníkům a drobným podnikatelům chovat slušně a s respektem!

Respektovali jsme vládo všechna tvoje opatření, i když jsme je považovali za pomatená. Respektovali jme všechny zákazy, i když to znamená, že nemáme žádný obrat ani zisk, a veškeré náklady, jako nájem, energie a platy zaměstnanců hradíme z vlastní už většinou úplně prázdné kapsy.

Respektovali jsme to, protože cítíme odpovědnost vůči této zemi a ke každému občanovi.

Respektovali jsme to, i když ses vládo nikdy nezdržovala vysvětlování, proč třeba stejné zboží, které my prodávat nesmíme, mohou prodávat hypermarkety.

Vládo, dále už vše respektovat nemůžeme.

Nemůžeme respektovat způsob, jakým s námi živnostníky a podnikateli, zacházíš. Nechceme respektovat, že jsme pro tebe, vládo, jen onuce či kus hadru, který vyždímáš a pak odhodíš do kouta.

Nebudeme ti dále, vládo, trpět to, že celá země chudne, a premiér a několik jeho lidí extrémně bohatne.

Vládo, podnikatelé a živnostníci už s tebou ztratili trpělivost! Přijď si nás, vládo, poslechnout v úterý 1. 12. 2020 od 11:00 v Praze na Klárově. Uvidíš, vládo, že existujeme, a že s námi budeš muset, i když nerada, počítat!

Podnikatelské odbory a podnikatelé a živnostníci se sejdou se v úterý 1. 12. 2020 krátce před jedenáctou dopoledne v Praze, u památníku II. odboji v parku na Klárově (u stanice metra Malostranská). V 11:00 pak vyrazíme na pomalou procházku kolem Úřadu vlády, kde vládě nahlas a z plných plic řekneme, co si o ní myslíme.

Za Podnikatelské odbory

Radomil Bábek
předseda výboru Podnikatelských odborů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…