Robert Troška: Česká televize a touha po moci Miliónu neomarxistických chvilek

12.12.2019 11:07

Organizátoři demonstrací a pokrokových happeningů pod názvem Milión chvilek se rádi zaštiťují spontaneitou a upřímností. Podíváme-li se na tu tolik zdůrazňovanou spontaneitu, nalezneme spíše cílenou marketingovou a propagační kampaň, která stojí nemalé finanční částky.

Robert Troška: Česká televize a touha po moci Miliónu neomarxistických chvilek
Foto: Archiv Roberta Trošky
Popisek: Robert Troška

Ale na ty si přece tři zakládající studenti humanisticky orientovaných fakult vydělají. Když jsem se náhodou v úterý odpoledne po třetí hodině odpolední ocitl na Václavském náměstí a viděl tu profesionální přípravu, aparaturu, ozvučení, obrazovky, pódium, pak si uvědomíte, že se jedná o vše možné, jen ne o spontánní demonstraci.  

A která televize měla na Václaváku nejvíce přenosových vozů? Ano, Česká televize. Určitě velké překvapení. Pokud bychom klikali, jak v kvízu ve stylu nejsem robot, napočítáme tři vozy. 

Ano, platíme si z koncesionářských poplatků propagaci tohoto hnutí.  Je zároveň neuvěřitelné, jakou publicitu Česká televize věnuje této partičce neomarxistů a hlavně kolik jim dává prostoru ve svém zpravodajství. Porovnejte jenom s organizátory pochodu za rodinu, tam neuvidíte jediný přenosový vůz, maximálně zmínka na dolní liště. 

Předseda Miliónu pokrokových chvilek dokonce v jednom z dokumentů ČT o polistopadovém vývoji hodnotil naší společnost společně s dalšími uvědomělými „osobnostmi“, které nemá smysl vyjmenovávat. Jenom se České televize ptám, bude hodnotit polistopadový vývoj u nás jako další v řadě šestnáctiletá Gréta nebo Křemílek s Vochomůrkou anebo Čulibrk z deštných pralesů Amazonie?

A ještě jeden moment mě v souvislosti s demonstrací v úterý 10.12.2019 zaujal. V den velké tragédie, násilného úmrtí 6 nevinných lidí organizátoři Miliónu chvilek demonstraci neodvolali. Ukázali tak celému národu, že nevinně zavraždění jsou jim ukradení a pieta k nim přežitek, nyní jde o revoluci a jediné, co je pro ně podstatné, je převzetí moci.

Nevím jak vám, ale mně tito aktivisté Miliónu chvilek připomínají ruské bolševiky před sto lety (v roce 1917). Taky byla nespokojenost s prohnilým carským režimem, taky se ukázala korupce, ale bolševický lék byl horší než carská nemoc. Neuvěřitelné represe, které následovaly jako bylo, zatýkání, popravy, deportace na Sibiř a gulagy, to vše následovalo po bolševickém převzetí moci. 

Dnes sice takto brutální vývoj nehrozí, ale nazelenalí pokrokáři z Miliónu chvilek mně tuto dobu silně připomínají, volají po svobodě, chtějí „očišťovat společnost“, vést revoluci s následným převratem, ale respekt k parlamentní demokracii mají nulový (v tom se náramně shodují s ruskými bolševiky). 

Nechci se zde zastávat Babiše, už pro jeho křížové tažení proti podnikavým a pracovitým lidem, kteří si na sebe musí vydělávat  jako živnostníci nebo podnikatelé starající se o svou firmičku (s.r.óčko) 24 hodin denně. Tito lidé se stali zaměstnanci svých firem. Jenže před 6 lety  přichází na politickou scénu „nezkorumpovaný“ Babiš a svým „EET koštětem a kontrolními hlášeními“ čistí podnikatelské prostředí. Činorodou skupinu lidí stigmatizuje a zavádí pro ně presumpci viny. A závistivá část populace mu samozřejmě tleská, protože nezdaněný rohlík je vidět mnohem více než Čapí milióny nebo stamiliónové podvody zabalené do optimalizací a dotačních podvodů. O čistotě Babišova podnikání může být přesvědčen jen blouznivec nebo naiva.

Jenže náhrada bezohledného oligarchy nazelenalými proimigračními aktivisty bojujícími světlé zítřky uhlíkové neutrality spokojeně chrochtající z naplněného dotačního bruselského korýtka je cesta z bláta do louže.

Robert Troška
autor románu Mračna nad Evropou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…