Robert Troška: Kancléřka Merkelová, gesta a pózy v řešení migrační krize. A co u nás?

18.12.2016 14:20

Často mám při čtení zpráv od našich západních sousedů pocit, zda nepřichází nový díl pořadu Ein Kessel Buntes, tentokráte Ein Merkel Buntes. Jakou umí udělat názorovou piruetu o 180° a ještě ji vydávat za své řešení.

Robert Troška: Kancléřka Merkelová, gesta a pózy v řešení migrační krize. A co u nás?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

To už vyžaduje opravdu hroší kůži. A Angela Merkelová ji skutečně má. A jak se trefně při jednom z rozhovorů vyjádřil Petr Robejšek, Angele Merkelové chutná moc, a jen dodávám, že pro upevnění politické moci udělá vše, i změnu názoru, a to v takových názorových kotrmelcích, že dnes její strana současnou rétorikou kopíruje z 80% program strany AfD.

Té AfD, která je německými médii onálepkována za populistickou, té AfD, jejíž program byl ještě před rokem Angelou Merkelovou považován za netolerantní a xenofobní.

Strana AfD je totiž ve svých názorech na migrační krizi jasně konzistentní už od počátku (na rozdíl od dnešních vládnoucích stran a elit v Německu v čele s Angelou Merkelovou), strana, která od počátku upozorňuje na katastrofální důsledky navýšení muslimské populace v Německu a navrhuje trvalá řešení (ochrana hranic, přesun nelegálních migrantů do středisek mimo EU).

Populismus až na prvním místě

Oproti tomu Angela Merkelová nejprve v září 2015 pozve pod pláštíkem humanity statisíce převážně muslimských migrantů, aniž by věděla odkud jsou, jaké mají záměry, poruší veškerá pravidla a mezinárodní ujednání (Dublinské dohody), zmanipuluje veřejné mínění usměvavými selfíčky s migranty, přinutí zástupce průmyslu, aby po ní papouškovali o přínosnosti migrační krize (jak v tomto případě lačně volám po povinných pracovních kvótách pro migranty!), aby po necelém roce, kdy se veřejné mínění začalo k její vítací politice otáčet zády, začala přesně podle nálad voličů postupně otáčet kormidlo .

A po dalších 5 měsících již dokonce sama mluví o nuceném návratu 100.000 nelegálních migrantů. Kdo je tedy populistou?

Na západ od našich hranic není průzračnějšího populistického politika než je Angela Merkelová.I politka CDU pod jejím vedením není ani pravicová (i když se zaklíná, že její strana tvoří hráz vůči levici), ani křesťanská (podpora genderové politiky nad rodinnými hodnotami), je jen populisticky nejednoznačná.

A proč je výše uvedené podstatné? Poněvadž je zde zásadní rozdíl mezi činy a slovy.Největší vítačka muslimské migrace v Evropě bude nyní provádět efektivní návratovou politiku? To je jako kdybychom chtěli po komunistech, aby odmítli Marxe s Engelsem a Leninem dohromady. Komunista vždycky zůstane komunistou a vítač vítačem.

Ze strany Angely Merkelové a dalších vládnoucích elit jde jen o populistická hesla a gesta, poslední události jen výše uvedené potvrzují.

Gesta, gesta a zase jen gesta

Prvním příkladem je prohlášení německé vlády, že se prodlužuje a zintenzívňuje střežení rakousko-německé hranice, hlavně na dálničních tazích. Jak toto „střežení hranice“ vypadá ve skutečnosti, jsem měl možnost poznat na vlastní kůži, když jsem se v březnu a také v červenci 2016 vracel s rodinou z Rakouska přes Německo do Čech.

Již asi 20 kilometrů před hranicemi se vytvořila obří kolona v níž jsme popojížděli cca jeden a půl hodiny, minuli jsme čerpací stanici a odpočívadlo a poté jsme kolem příslušníků německé pohraniční stráže projížděli rychlostí 10 km/hod., kdy příslušník při průjezdu našeho vozidla naklonil svou hlavu o 45°, aniž by musel pohnout zbytkem těla. Ne, nechci tady kritizovat chudáky německé pohraničníky, ti jen musí plnit rozkazy, ale tyto kontroly neslouží k dopadení nelegálních migrantů, ale jen k uklidnění veřejnosti s podprahovým sdělením, ano máme vše pod kontrolou i když ve skutečnosti opak je pravdou.

A co udělají nelegální migranti, pokud ví, že silniční tahy jsou hlídané, ale po 100 metrech dál již hlídají maximálně Rákosníčci a ropuchy kuňkalky? Museli by být duševní retardi, aby na hranice pokračovali po silnici.

Mimochodem na čerpací stanici v Německu jsem zažil konflikt mezi otcem a cca desetiletou dcerou (oba neevropského vzhledu), podle zahalení manželky muslimové a musím říci, že jeho křik a zloba vůči nebohé dívčině nebyly ničím příjemným, zajímavá také byla reakce Němců, všichni tiší jak myšky, trochu mi z toho všeho a hlavně reakcí původních obyvatel bylo smutno.

Dalším příkladem je zpráva, že vládě Angely Merkelové se podařilo deportovat 34, slovy třicet čtyři afgánských migrantů, z původně plánovaných 50, ale 16 afgánců se stihlo za pomocí „neviditelných neziskovek“ odvolat.

To je super zpráva, Německu se totálně odlehčilo, tíha migrantské zátěže téměř opadla! Nebudeme se přece zabývat takovou maličkostí jako je počet nově nebo znovu příchozích, který jen v tomto týdnu toto číslo několikrát převyšuje.

Ale to hlavní je splněno. Udělali jsme GESTO, my si s návratovou politikou víme rady! A neptejte se jak „obtížný hmyz“ na takové maličkosti jakými jsou zbývající desetitisíce dalších Afgánců, kterým se neudělil azyl, a to jsme jen u Afgánců, a na ty statisíce dalších, Iráčanů, Bangladéšanů, Somálců (ti se v uprchlických táborech také činí), Súdánců a mohli bychom vyjmenovávat do konce stránky. Jak jinak brát tuto zprávu, než jako prostý výsměch německým občanům.

Gesta, gesta a zase gesta, to je jediné co Angela Merkelová a další elity v dnešním Německu umí.Ale mohl snad vůbec někdo čekat od populistky Merkelové něco jiného?

Půlmiliardový vládní program na podporu migrantů

Nemusíme však chodit až za humna, u nás také máme premiéra, který na veřejnosti mluví o odmítnutí kvót českou vládou, ale na druhou stranu potají nechal schválit vládní program podpory migrantů ve výši půl miliardy korun.Po dotazech veřejnosti, o jaké migranty se jedná, zavládlo taktické mlčení.

Pokud ale tato půlmiliardová investice nejde z platů členů vlády, ale z rozpočtu, takže od nás, daňových poplatníků, máme právo vědět schválené podrobnosti.

A tak se dovoluji pana premiéra ještě jednou zeptat:

Z jakých zemí se budou migranti vybírat a jakého budou vyznání ve výše schváleném půlmiliardovém integračním programu?

Děkuji za odpověď, jakmile se vrátíte z náročných jednání v Bruselu, pane premiére Sobotko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty