Robin Suchánek: Tisíce lidí se chystají na demonstrace proti Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi

09.05.2017 9:40

Demonstrace „Proč? Proto!“, reagující na aktuální dění kolem Andreje Babiše a postup prezidenta Miloše Zemana, se uskuteční ve středu 10. května v šesti městech České republiky od 18:00 hodin – Praha (Václavské náměstí), Brno (náměstí Svobody), Olomouc (Žerotínovo náměstí), České Budějovice (Náměstí Přemysla Otakara II.), Plzeň (náměstí Republiky) a Liberec (náměstí Edvarda Beneše).

Robin Suchánek: Tisíce lidí se chystají na demonstrace proti Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi
Foto: pixabay.com
Popisek: Protest - ilustrační foto

Největší účast je očekávaná, na základě facebookové pozvánky, kterou potvrdilo již více než 6 tisíc účastníků a přes 15 tisíc lidí ji sleduje, na pražském Václavském náměstí. Pořadateli jednotlivých demonstrací jsou občané, aniž by byli zastřešeni jakoukoli organizací, požadující, aby byl Andrej Babiš okamžitě odvolán z funkce ministra financí a tento post již nebyl znovu obsazován žádným členem hnutí ANO, a dále požadující odstoupení Miloše Zemana za jeho chování v současné vládní krizi.

Na rozdíl od jiných podobných akcí, které proběhly v minulosti, se mezi řečníky na pódiu neobjeví žádní politici! K několikatisícovému publiku promluví například svolavatelka akce Šárka Fialová, Quido Czerny alias „Fanoušek Miloše Zemana“, herečka Bára Štěpánová, novinář Jan Tuna, protagonista dokumentárního filmu Žlutý baron Bohumír Rada, dokumentarista Dan Přibáň, novinář Adam Komers a mnoho dalších. Z hudebníků vystoupí například Jaroslav Hutka nebo skupina Mydy Rabycat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty