Rudolf Mládek: Čeká Američany občanská válka?

16.06.2020 13:24

Tempo, jakým stoupá v dnešní době v USA prodej zbraní, logicky vyvolává otázku, zda ve Spojených státech nehrozí nová občanská válka, nebo přinejmenším městské ozbrojené střety. Otázka, která rozhodně není lichá. A to výrobci zbraně zdražují o mnoho desítek procent.

Rudolf Mládek: Čeká Američany občanská válka?
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Už v březnu 2020 padl historický rekord prodeje zbraní a střeliva. Podle zjištění byli kupujícími v naprosté většině lidé, kteří doposud žádné zbraně neměli. (1) Trend nákupu zbraní se po posledních nepokojích opět vrátil. „Kombinace letošních prezidentských voleb a režimu, kdy lidé zůstávají doma, zvýšila počet nových držitelů zbraní,“ tvrdí server MarketWatch „Očekáváme, že poptávka v příštích měsících ještě zesílí,“ prohlásil analytik Erik Wolda ze společnosti B. Riley FBR.(2)

Po zkušenostech, jak dopadli farmáři v Jihoafrické republice a jak pohrdlivě západoevropský politický establishment přistupuje k vlastním občanům, je jasné, že především středně situované Američany ovládá strach. Vyrabované obchody Afroameričanů v Chicagu jsou nade všechny argumenty. A při pohledu, jak se kácí sochy v západní Evropě, jak premiér Boris Johnson jen mlčky přihlíží k tupení postavy Winstona Churchilla, nelze se divit, že strach občanů se zvyšuje a u některých hraničí s panikou. Zvláště poté, co jim odpovědní činitelé hlásí, že zruší policii. Vše je vyvoláno nejen zbabělostí politiků, ale mnohdy zjevně řízenými pseudo-demonstracemi a nakonec tím nejhorším jedem západního světa, tzv. politickou korektností.

Co mimochodem bylo „korektního“ na tom, když prezident USA, Barack Obama, nechal odstranit bustu Winstona Churchilla z Bílého domu a vrátil ji na britskou ambasádu? (3). Připomeneme, že od šedesátých let vznikala a existuje i střední třída Afroameričanů a toto rozdělení vytvořilo mezi Afroameričany nové zlomové linie, které romantika rasové solidarity jednoduše nemůže překonat.(4). Proto se hlásí dopředu noví černí bojovníci, kteří místo taktiky nenásilného protestu Martina L.Kinga zvolili násilí. A to je dost zásadní rozdíl. A velké globální korporace jim téměř tleskají. „Užiteční idioti“ se skvějí v plné kráse.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí

Politická korektnost už není jen lež, to už je zvrácenost. V této tzv. korektnosti se jeví, že pro mnoho protestujících a s nimi souznících aktivistů jsou „někteří“ občané rasistickým škůdcem světa, normální (jakákoliv) rodina přežitkem a stát ostudou. „Národní stát sám nemá žádnou budoucnost,“ prohlásila německá kancléřka Merkelová a jde o plán na ukončení národních států v Evropské unii (5).

K celkové nenávistné hysterii probíhající v západním světě se připojuje vyprázdněné OSN, které místo hledání míru a soužití řeší otázky jak správně pojmenovat manželku (6). Ale k tomu OSN nepochybně založeno nebylo. Jistěže lze namítnout, že přezíravost západních (především bohatších) obyvatel k problematikám sociálním i rasovým může a někde i je příčinou pnutí, ale řešit to anarchií a ničením určitě není tou správnou cestou.

Paralýza západního světa nemocí COVID 19 ukázala, jak zranitelná je „výspa“ kapitalismu, jak snadné je ji ochromit i bez bomb a jak celý projekt multikulturního soužití postavený na propagačních lžích nefunguje. Nepomohly ani pozitivní diskriminace, nepomáhají dávky matkám bez manželů, nepomáhají žádné ústupky ilegálním migrantům, nepomáhá skoro nic. Mnozí hovoří o nutnosti vzdělání, pochopení, dalších sociálních zvýhodnění protestujících a rabujících, ale je otázkou, zda to k něčemu bude.

Pokud se ze společnosti neodstraní lež, tedy jed jakéhokoliv soužití, nebude množné správně pojmenovat problémy, a proto se nenajde ani to správné řešení. Čínské přísloví říká: daruješ-li člověku rybu, nakrmíš ho na jeden den, naučíš-li ho lovit, dáš mu potravu pro celý život. Ukazuje se, že tohle v dnešním kapitalismu ale nestačí. To proto, že umění chytat rybu je k ničemu, když není co chytat.

Proto všechny přemoudřelé poučky o řešení, jak zvládnout současnou krizi západní společnosti, nebudou fungovat, dokud se o příčinách i nápravách bude lhát. Je zjevné, že nemalá část bouřících nemá žádný zájem na pokračování kapitalismu, ani na pokračování křesťanství ani na tom, aby slušní občané bez rozdílu barvy pleti či náboženství byli rozhodující většinou v daném státě. Ale podporovat politicky tento trend nejenže žádné soužití a mír nepřináší, ale naopak zvyšuje vzájemně nepřátelské vztahy. A když někteří protestující dokonce žádají „nový“socialismus, tak mnozí víme, že ten starý moc neobstál a ten čínský už dávno není socialismem. Navíc zkuste si v takové Číně rabovat a zapalovat...

Zdroje:
(1) ZDE
(2) ZDE
(3) ZDE
(4) ZDE
(5) ZDE
(6) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…