Rudolf Mládek: Fake news může být i jen polopravda

05.12.2019 18:51

Asi tak bychom mohli hodnotit článek na LN (1) „Kam pokročilo odvolání Trumpa a má impeachment vůbec smysl?“ A odpověď v článku zní: „Ano, má. Zaprvé: pokud republikáni zablokují odvolání „zločince“, mohou demokraté přitáhnout více svých voličů k volbám. Zadruhé: pokud je prezident jednou obžalován sněmovnou, nikdy nemůže být omilostněn,“ píše autor článku Martin Hampejs.

Rudolf Mládek: Fake news může být i jen polopravda
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Dovolím si s autorem polemizovat, protože našim čtenářům nenapsal to podstatné. Zaprvé veškerá dosavadní svědectví jsou typu „ Já myslím, že prezident si myslel“ a nebo „Já myslím, že asi prezident chtěl“. A obvykle jsou od lidí, které úřadující prezident Donald Trump odvolal z jejich státem placených funkcí. Tak podjatí svědci se opravdu jen tak nenajdou. Podruhé, kdyby přepis telefonního rozhovoru Donalda Trumpa s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskyjem obsahoval demokraty vznášená obvinění, žádní svědci by vůbec nebyli potřeba. Takže to mají demokraté opět na vodě. A potřetí, a to je výhrada k celkovému článku: Senát není mašinérie na zvedání rukou pro či proti Trumpovi. To pravé ořechové teprve začne.

A to tím, že si Senát před svým verdiktem, potvrzený hlasováním, pozve k výslechu ty, kterých se korupční kauza dotýká., Oba pány Bidenovi, otce i syna a rodinu Clintonových, tedy Billa a Hilary a ti všichni budou muset vypovídat před Senátem a pod přísahou. Jistě si všichni všimli, že jich se vyšetřující demokraté na nic neptali, ačkoliv se veřejně v médiích jejich úlohy v celé kauze probíraly. A máme tu z Ukrajiny také nějaké ty veřejně se hlásící svědky, kterých se pro jistotu demokraté opět na nic neptali.

To, že celé to bombastické obžalování proti Trumpovi se Bidenovým (existuje prokazatelný filmový záznam ex-viceprezidenta Joa Bidena) a demokratům vymstí, si můžeme klidně vsadit. Však už se ze samotného tábora demokratů ozývají hlasy, že celý proces impeachmentu se může obrátit proti nim samotným. Stejně jako se to stalo u tak „jasné a předem prokazatelné“ ruské stopy, která skončila naprostým výbuchem. A píše-li výše uvedený autor z LN Martin Hampejs, že Trump už nemůže být omilostněn, pak nevím, z jakého práva vychází, neboť žaloba není vynesením rozsudku a korupci Donald Trump na Ukrajině zcela zjevně nepáchal, nýbrž volal po jejím vyšetření. Trump žádné omilostnění potřebovat nebude, u pánů Bidenových a rodiny Clintonových bych si na takový výsledek nevsadil.

Zdroj:
(1) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…