Rudolf Mládek: Jak si prohrát volby

29.08.2020 11:33

„Miliardy důchodcům? My bychom jim nedali nic, je to úplatek od Babiše,“ říká Pekarová, předsedkyně strany TOP 09. (1) Inu jistě lze polemizovat s tím, že plánovaný příspěvek 5000 korun důchodcům nazvaný „rouškovné“ v době volební kampaně do krajů a Senátu může mít charakter ovlivnění voličů. Jenomže:

Rudolf Mládek: Jak si prohrát volby
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Poprvé nemůže jít o úplatek, protože to parametry úplatku nesplňuje podle žádného zákona, natož trestního. Podruhé by to mohlo být neoprávněné zvýhodnění, pokud by příspěvek směřoval pouze k důchodcům, kteří budou volit současnou koalici. Ale jde o plošné opatření, tedy i pro voliče strany TOP 09 a další. Potřetí je nutné zmínit, že pokles reálných důchodů je značný. Nedosahují ani výše doby „kalouskovské“ a důchodci jako nejvíce riziková skupina v období covidu 19 si malé přilepšení rozhodně zaslouží.

Babiš Nebabiš, paní Pekárková projevila takovou politickou necitlivost, až jeden doslova zírá. Asi jako když kolega Pospíšil, také TOP 09 a exministr spravedlnosti, předloží návrh zákona za město Praha, ve kterém by obce měly právo zakazovat pronájem chat a chalup. (2). Protiústavní odraz zoufalství této strany.

Opoziční strany se stále diví, jak je možné, že Babišova vláda má stále tak vysokou podporu voličů při pohledu na ministerské kreatury, které v ní sedí. S ministrem Vojtěchem na čele a konče ministrem Plagou, jejichž excesy zřejmě jednou vejdou do učebnic, jak se politika dělat nemá.

Místo kritiky nesmyslů, které Babišova vláda produkuje, a které ji nakonec volič spočítá,  zazní od opozice útok na důchodce. Místo toho, aby opozice křičela: „Babiš dává jen 5000? To je málo, dávali bychom více!  Zase ty chudáky důchodce tahle vláda obírá…“ tak oznamuje, že by nedala důchodcům NIC. Blbost nechodí po horách, ale po lidech a česká politická opozice jí přímo kvete. Takových hloupých výroků, jaký předvedla Pekárková, najdeme totiž ve sbírce opozice více. Ale tento poslední, to je fakt rána rozumu.

Zdroje:

(1) ZDE

(2) ZDE


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…