Rudolf Mládek: Pokud EU migraci nezastaví, rozpadne se

29.06.2018 20:33

Nikdo soudný nemá a nemůže mít zájem o tak nestabilní politiku EU, jaká se právě line z Bruselu, Paříže a Berlína. Jásající Merkelová po posledním summitu je varující znamení. Jak říká čínské přísloví: „Není nic pozitivního na jásání jedovatého hada“.

Rudolf Mládek: Pokud EU migraci nezastaví, rozpadne se
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Takže si to probereme

1.Frontex, dosud působící jako cestovní kancelář pro zboží pašeráků a naprosto si nic neplnící, dostane více peněz a náhle prý začne plnit svou funkci. To i nabídka obchodníka z deštěm zní přesvědčivěji.

2. Zřídí se rychlá centra (peníze na ně spadnou z nebe EU), aby se zjistilo, zda dovezené a propašované zboží, zde tedy živí lidé, náhodou nesplňují podmínky pro udělení azylu. A protože 99,9% to splňovat nebude, tak pro jistotu nikdo neřeší kdo a kam je odveze zpět.

3. Kvóty nebudou a země si budou moci brát migranty na své budoucí hospodářské zázraky podle libosti. Nikdo nehovoří, zda se bude určovat výběr pořadí zemí pro výběry, tedy jakýsi DRAFT na lékaře, právníky, inženýry, fyziky apod. Neboť nepochybně už nikdo nepředpokládá, že by tací do EU zavítali v gumových člunech pašeráků působících pod značkou „Neziskovka s.r.o.“

4. Sběrné tábory migrantů v Africe vyrostou hned po prvních monzumech, samy a bez vědomí tamních vlád, protože jiný výklad neexistuje. Všechny africké vlády takové plánované tábory totiž odmítly a nepochybně jen tučné úplatky by to změnily. Ale o úplatcích se řeč na summitu nevedla, takže tábory nebudou. Radost nad tímto vývojem projevil i Juncker, který při odchodu líbal policistu…Alkohol mu měřen nebyl, takže pašeráci a jejich kooperující neziskovky si nepochybně mnou ruce.

5.Státy EU, které si od Italů vezmou těch 500 tisíc nežádoucích migrantů (přeci to vláda Itálie vyjednala, ne?) dostanou nemalý obolus za tuto „charitu“ na úkor jiných států. Obolus bude muset být velký, protože výstavba dalších NO-GO zón je nákladná, doživotní vyživování dovezených lidí také a policisté budou v každé zemi muset dostat přidáno, aby dokázali „řádně“ umravnit protestující občany svých zemí.

6. Summit dále konstatoval, že Brexit mají v Londýně špatně připraven, Trump dostane za cla do čumáku, hranice v EU nikdo bránit nebude a Sultánovi se zase nabídnou peníze, aby propíchal svými vojáky pašerákům gumáky, a aby si za poslaná vděčnostní eura mohl koupit nejmodernější ruskou výzbroj.

Příprava je nutná

Takže občasné jásejte, protože slov bylo vypuštěno hodně, ale činů, které by vedly k obnovení pořádku a pozice EU  se jen tak nedočkáme. Měli bychom se na budoucnost připravit lépe, než jen čekáním, co vzejde z chlácholivých summitů. V minulosti jsme dokázali být hodně a hodně soběstační a tato doba nutnosti se kvapem blíží. Sledujme českou vládu, zda i ta si je tohoto stavu vědoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …