Rudolf Mládek: Proč se domnívám, že tvrzení z Reflexu je zavádějící

30.08.2018 20:59

Článek s internetového Reflexu „Staň se hrdinou: Žaluj na Facebook“ od autora Kryštova Pavelky ze dne 30.srpna 2018 obsahuje toto tvrzení, citujme:

Rudolf Mládek: Proč se domnívám, že tvrzení z Reflexu je zavádějící
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

„Stačí říct, že Facebook si svou infrastrukturu sám vybudoval, vyvinul, zaplatil a poskytuje ji zdarma. Má tedy plné právo určovat si pravidla kolem obsahu a jeho mazání, jak uzná za vhodné. Být na sociální síti není ani povinnost, ani výhradní právo. Komu se regule kalifornské korporace nelíbí, může využít služby desítek jiných platforem“

Abychom pro jednoduchost a pochopení věci samé přiblížili problém, tedy využijeme text Pavelky:

Stačí říct, že hospodský Jan VANČURA si svou HOSPODU sám vybudoval, vybavil, zaplatil a vstup do ní je zdarma. Má tedy plné právo určovat si pravidla, kdo do ní vstoupí a to jak on uzná za vhodné. Být v jeho hospodě  není ani povinnost, ani výhradní právo. Komu se regule hospodského Jana VANČURY nelíbí, může využít služby desítek jiných hospod.

Aby nedošlo k mýlce: Samozřejmě, že Facebook může, dokonce musí odstraňovat příspěvky, které by byly v rozporu s platným právem. O tom žádná. Stejně tak hospodský Vančura musí zavolat policii, pokud by v jeho hospodě někdo začal nabízet ke koupi nelegálně nabyté zbraně. Debata není o konání povinností jednoho či druhého subjektu, ale o politické cenzuře a to je jiná situace.

Pokud to nebylo už dost výmluvné, pak dodejme poslední informace:

1. Floyd Brown je konzervativní autor, mluvčí a mediální komentátor. V roce 2008 založil Floyd Western Journal, který se rychle stal jednou z nejlepších konzervativních webových stránek v Americe. Do roku 2016 Floydova organizace Western Journal a dalších konzervativních webových stránek pod jeho patronací měla více než milión zobrazení stránek. Od roku 2016 Floydova organizace ztratila 75% své návštěvnosti na Facebooku.

2. V úterý( Pozn.28.8.2018)  reportér (levicových) New York Times informoval o tom, že inženýři Facebooku připouštějí předpojatost společnosti Facebook. Podle připomínkového listu zveřejněného na interním fóru Facebooku nazvaném " Máme problém s politickou rozmanitostí" a který vyšel New York Times, vedoucí inženýr Facebooku, Brian Amerige, potvrdil tvrzení Trumpa, že cit: " Jsme politickou monokulturou, která netoleruje různé názory,"a připustil, že je to šokující . A dále dodal: „Všechny úvahy o otevřenosti vůči různým pohledům  vylučují témata sociální spravedlnosti, přistěhovalectví, rozmanitosti a rovnosti. V těchto otázkách můžete buď mlčet nebo obětovat svou pověst a kariéru.“

Zřejmě i proto  prezident Trump řekl novinářům (Pozn.29.8.2018) že to, co sociální sítě dnes v oblasti politické cenzury dělají nemusí být legální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.