Růžena Chrasteková: Dekadence a marnost ODS dostoupila vrcholu

22.01.2020 14:19

Lidově řečeno, tahle skvadra politiků z kdysi úspěšné pravicové strany už vskutku nestojí ani za psí štěk a její úpadek je tak do očí bijící a v ušich slyšící, že je volitelná už jenom pro pár skalních, vytrvalých příznivců a několik recesistů, libujících si v sprostotě, vpravdě extrémizmu a rodinných příslušníků aktérů.

Růžena Chrasteková: Dekadence a marnost ODS dostoupila vrcholu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Nechutná fraška, ve kterou proměnil jejich poslední kongres "drahokam ODS" z Řeporyjí (ZDE), jak ho nazval manipulativní a dezinformační Šafr, ale i jejich guru, politický eunuch Fiala, byla vrcholem trapnosti, politické nekultury, zoufalou už až snahou o zviditelnění se.

Inu, povedlo se. Každý elementárně slušný, rozumně a alespoň v politice seriózně uvažující člověk musel bezděčně, při poslechu projevů Fialy a Novotného, cítit stud za to, že tito dva politici patří mezi lidi, o kterých celodenně, v přímém přenosu, vysílá zpravodajství ČT. I když, ČT vysílá čím dál víc tím větší zprávy z kategorie odpad politiky, v souladu se zaměřením jejich klíčových moderátorů a moderátorek, pasujících se na komentátory a komentátorky.

Při vzpomínce na pana Kuberu, jehož náhlé úmrtí je určitě velkou ztrátou nejenom pro jeho rodinu, které tímto vyslovuji úpřimnou soustrast, ale i pro politiku a společnost, se chce říct - ani několik, kdyby bylo, Kuberů by už skomírající a úpadkovou ODS nezachránilo.

Samožer, zoufalec Petr Fiala, vzbuzující už jenom soucit a nechuť, chvílemi až odpor, opět předvedl svoji ubohost rozmazleného fracka, kterému všichni berou míč a on jenom fňuká a spoza rohu vyhrožuje a snaží se posmívat, že on má stejně lepší známky a to se řekne ... Marnost nad marnost, ten už se do Strakovky nedostane ani na exkurzi.

Říká se, že politika je špinavá. Ano, mnohdy je, ale je taky někdy tragikomická a plná absurdit. Někdy se to, pravda, prolíná, jako v případě stavu a současné situace ODS. Kdy "slušňácký" profesůrek politologie (a jak ten pan Kubera měl pravdu, když tam, na jejich kongresu řekl, že jich je, těch politologů, jak těch přemnožených hrabošů) se zbožňujícím úsměvem zírá na nově objevený "drahokam ODS", který ho a jeho stranické kolegy žumpoidně posílá v projevu v širou zádel, nadává jim do všech možných neschopů, sice šišlavě, ale rétorikou štamgastů putyky páté cenové před zavíračkou.

A, voliči, který si ještě zahráváš s myšlenkou volit ODS, oni ti "sprdnutí" mu, "drahokamovi ODS", vyseknou mohutný aplauz, to je hodnota ODS, nezapomeň.

Dekadence v přímem přenosu, ubohost jediného navrženého a zvoleného předsedu s jediným programem - nenávidím Babiše a všichni, jako jedna parta, ho musíme nenávidět též.

Našel-li se mezi delegáty kongresu ODS nějaký elementárně slušný člověk, musel se do morku kostí stydět za tu nechutnou frašku, co jim tam byla předvedena. Vskutku ukázková politická kultura a slušnost, které mají ódeesáci, ale i celý ten vypečený demoblok včetně Pirátů, plná ústa.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…