Růžena Chrasteková: Lynč bojovníků proti německému nacismu pod záštitou České televize?

26.07.2020 7:33

Veřejností v posledních dnech hýbe, doslova nepěkně mlátí, nechutná kauza moderátora ČT Jakuba Železného, který neuvěřitelně podlým způsobem veřejně uráží a dehonestuje našeho bývalého prezidenta a hrdinu bojů proti zrůdným německým nacistům ve druhé světové válce, Ludvíka Svobodu.

Růžena Chrasteková: Lynč bojovníků proti německému nacismu pod záštitou České televize?
Foto: archiv PL
Popisek: Generál Ludvík Svoboda

Moderátor, zaměstnanec veřejnoprávní České televize, financované z koncesionářských poplatků, to jest z peněz všech občanů státu, se nehorázným způsobem opakovaně dopustil svým politicko-aktivistickým chováním, v přímém přenosu vysílání, hrubého porušení etického kodexu ČT, bez jakýchkoliv zábran, a ještě s arogantním následným komentářem v médiích. (ZDE)

Tato špinavost řadového zaměstnance ČT se dočkala nejednoho komentáře, stejně jako jeho předešlé, silně kontraverzní vyjádření na sociálních sítích k neméně kontroverzní kauze vzpomínání na Miladu Horákovou ("Při památce Vaší oběti ..., slibuji: Když kdokoli (byly takové pokusy) v @CzechTV zkusí jen slovem se Vás dotknout, budu-li moderovat já, ze studia takového hosta prostě vyhodím." (ZDE).

Co na tom, že i jeho, Železného, nejvyšší šéf, ředitel ČT Dvořák, označil tento jeho výrok "za hranou", když se nic neděje a nekultivované, neetické chování moderátora nabírá na obrátkách a přitvrzuje.

Snahy některých našich politiků, veřejně známých osob, různých politických aktivistů, o zhůvěřilé a pro náš národ Čechů, Moravanů a Slezanů bolestivě urážlivé přepisování nedávných dějin se začínají množit. Celé toto odporné snažení vyvolává oprávněné obavy, především těch ještě několika tisíců přeživších pamětníků hrůz druhé světové války, zvěrstev německých nacistů během ní, že všechny ty miliony obětí, všichni ti padlí v bojích za naší svobodu položili své životy zbytečně a marně, protože je zde očividná snaha postnacistického Německa, skrzevá tyto jejich lokaje a slouhy, výsledky války znehodnotit, zrelativizovat, zpochybnit.

Snad se nedožijeme toho, že všichni bojovníci proti fašismu a německému nacismu budou pronásledováni, žijí-li ještě, a na ty mrtvé se začne plivat. Nechutným, odpudivým způsobem, jak to provádí moderátor České televize Jakub Železný. Nabízí se otázka, na čí zadání, popud a objednávku to dělá, kdo ho takto zaúkoloval.

Anketa

Prospěl Dominik Feri české politice?

3%
97%
hlasovalo: 15080 lidí

Ještě žije, zaplať přírodo, dost pamětníků té strašlivé, zrůdné války, vyvolané a vedené nacistickým Německem, především proti národům Evropy, východní obzvláště. Sice je tady i snaha bořit pomníky, památky na to strašné utrpení, na ty padlé, zvěrsky zavražděné, ale na ty zrůdnosti zfanatizovaných Němců se zapomenout nedá, to utrpení se ve vzpomínkách předává z generace na generaci.

Ani v našem krásném, košatém, bohatém jazyku nelze najít dostatečně příhodná slova, která by charakterizovala a přesně pojmenovala tu, s prominutím, svinskou ubohost, prasárnu, odpornost, co provedl nicotný, v podstatě bezvýznamný nýmand, moderátor veřejnoprávní televize. Nutno dodat, že za peníze lidí, které vlastně uráží, potomků všech těch hrdinů, kteří padli i za jeho život.

Politická a žurnalistická kultura a kultivovanost u nás v posledních pár letech skomírá na úbytě, přesto byla alespoň v elementárních měřítcích ve veřejnoprávních médiích jakžtakž dodržována. Byla. Než se nýmand Železný vyhňupil v přímém přenosu a následně ve veřejných komentářích svého "hrdinství". Ta jeho donebevolající nestoudnost, bezpáteřnost a hrubá sprostota by měla konečně přimět jeho kompetentní nadřízené, aby byl tento hulvát odvolán, propuštěn a nebylo mu dál umožněno takto hnusně se politicky angažovat v práci, která to naprosto vylučuje, zapovídá. Osobní názory ať si klidně prezentuje jako soukromá osoba, mimo občany-koncesionáři placené zpravodajství, určené celé veřejnosti.

Ať si ten špína člověk plácá své špinavosti třeba po pražských kavárnách, do veřejnoprávní televize rozhodně nepatří.

Touto špinavou kauzou se bezesporu už musí zabývat Rada ČT i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, které si rovněž občané-koncesionáři celkem slušně platí, aby jim sloužila ve smyslu dohledu nad dodržováním nejen platné legislativy, zákonů, ale i nad dodržováním etického kodexu, elementární slušnosti veřejnoprávních médií.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …