SPŘ: Nechceme vyvolávat negativní reakce Ministerstva školství, chceme jen pomoci

17.02.2012 15:07

Společnost pro projektové řízení umí pomoci MŠMT odstranit chyby v procesu čerpání dotací EU. Nabídla pomoc MŠMT, ministr ji zatím nepřijal

SPŘ: Nechceme vyvolávat negativní reakce Ministerstva školství, chceme jen pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Tisková zpráva SPŘ zveřejněná 16. 2. 2012 nemá vyvolat negativní reakce MŠMT a ministra. Jejím cílem je pouze upřesnit záměr nabídky a objasnit to, že se jedná o profesionální a bezplatnou službu. Nabídka SPŘ směřuje hlavně k tomu, aby se pozornost při tvorbě a posuzování projektů soustředila na podstatu věci. Cílem pomoci je objasnění správného chápání a používání klíčových pojmů používaných při práci s projekty.

SPŘ se po odeslání nabídky snažila s MŠMT intenzivně komunikovat. Telefonicky urgovala reakci na svou nabídku. MŠMT tak mělo příležitost zeptat se na nejasnosti nabídky během zmíněných telefonátů. „Rozhodli jsme se proto upřesnit náš cíl veřejně, aby bylo opravdu jasné, že i v současném období je tu organizace, která otevřeně nabízí MŠMT pomoc s řešením chyb při čerpání dotací EU,“ řekl Ing. Michael Motal, prezident SPŘ.

SPŘ je nezisková odborná organizace, která poskytuje své základní služby v oblasti projektového řízení bezplatně. Také rozsah nabízených služeb pro MŠMT odpovídal bezplatné nabídce. To, že se jedná o službu zdarma, bylo komunikováno během telefonátu s panem Práškem, Vedoucím oddělení evaluace a kontrol OP VK, který jako jediný chtěl znát parametry nabídky.

K reakci MŠMT na nemožnost navázání spolupráce se SPŘ díky tomu, že se jako partner účastní projektů OP VK a z pěti žádostí, kde figuruje, byly schválené jen dvě, SPŘ uvádí, že na základě těchto tvrzení není důvod se domnívat, že SPŘ problematice nerozumí. „V projektech jsme byli pouze partnery odpovědní za expertní a konzultační podporu. Finální zpracování žádosti a projektu bylo v rukou žadatele samotného,“ vysvětluje ing. Michael Motal.

SPŘ a její odborná sekce dotačních projektů a projektů ve veřejné správě chce stále MŠMT nabídnout své profesionální služby. „Jsme připraveni na osobní jednání, kde představíme samotnou Společnost pro projektové řízení, tým odborníků připravený pro MŠMT a doložíme naší odbornost,“ řekl Ing. Michael Motal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Společnost pro projektové řízení

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…