Sdružení místních samospráv: Ministryně Šlechtová svými hrozbami zneužívá svůj úřad

22.03.2017 14:05

Ministryně Karla Šlechtová napadla Sdružení místních samospráv ČR, že chce obejít pravidla pro čerpání dotací a uvedla, že naše sdružení udělalo při podávání žádosti udělalo formální chybu.

Sdružení místních samospráv: Ministryně Šlechtová svými hrozbami zneužívá svůj úřad
Foto: SMS ČR
Popisek: SMS ČR

"Protože SMS ČR neobdrželo žádnou oficiální zprávu a vysvětlení od ministerstva, proč sdružení nebyla dotace poprvé po šesti letech udělena, nezbývá nám, než takto veřejně požádat ministryni a jí řízený úřad, zda by byla tak laskavá a sdělila nám, jakou formální chybu SMS ČR při podávání udělalo?" ptá se místopředseda sdružení Radim Sršeň, který žádost za sdružení podával. Nejde však pouze o SMS ČR, ale i o další nevládní organizace - Spolek pro obnovu venkova (SPOV) či Národní síť Místních akčních skupin (NS MAS), tedy organizace působící rovněž ve venkovském prostoru a které byly také bez udání důvodu z formálních důvodů vyřazeny.

"Protože SMS ČR má jednoznačné důkazy, že žádost byla zcela formálně v pořádku, jsme přesvědčeni, že se jedná o trest za kritiku dopadů elektronické evidence tržeb (EET) na venkov," podotýká předseda sdružení Stanislav Polčák. 

SMS ČR musí zcela odmítnout hrozbu paní ministryně Šlechtové, že druhé kolo dotací pro neziskový sektor "vidí jako nereálné", když ještě minulý týden jej avizovala (stejně tak i v pořadu Otázky Václava Moravce). "Libovůle, s jakou ministryně přistupuje ke své funkci, a hrozby, že druhé kolo dotací nevypíše, jsou zjevným přímým důkazem o zneužívání její moci a ministerstva, které má řídit ve prospěch všech občanů," uzavírá předseda sdružení Polčák.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…