Šimon Heller: Reakce na polopravdy a lži

11.07.2013 8:57

Tento článek je reakcí na otevřený dopis nám studentům a pedagogům ze dne 7.7.2013 zveřejněný v Britských listech, dostupný na.

Šimon Heller: Reakce na polopravdy a lži
Foto: Radek Kraus
Popisek: Nepokoje na sídlišti Máj v Českých Budějovicích

Velmi mě mrzí, že řada lidí je ochotna zneužívat situaci na sídlišti Máj v Českých Budějovicích ve snaze pošpinit naši iniciativu „Komunisté nepatří ke kormidlu“. Již po několikáté se setkávám s výtkou, že nic nečiníme. K tomu nutno zdůraznit, že jsme 30.6.2013 na svých stránkách zveřejnili stanovisko, kde jsme jakékoli projevy nesnášenlivosti odsoudili. Jasně jsme pak několikrát na našich stránkách zdůraznili, že odmítáme jakékoli násilí a také jsme poukázali na jednu z hlavních příčin dnešních problémů. Tou je kromě dvacetiletého neřešení situace posledních vlád hlavně chování předlistopadového totalitního režimu k menšinám v naší společnosti. Násilné přesidlování nejen Romů, ale i Rumunů a jiných národností mělo za následek dnešní stav věcí. Jako důkaz respektování lidských práv byli ochotni soudruzi na památku vyvražděných Romů postavit na pietním místě velkokapacitní vepřín.
 
 Zpět ale k otevřenému dopisu pana Břetislava Szotkowskiho. Je to typický příklad snahy pošpinit druhé za každou cenu. Například opakovaná lež, že jsme soudružku Baborovou dovedli až na pokraj zhroucení. Pisatel zřejmě neví (nebo nechce vědět) fakt, že údajně zhroucená paní Baborová již připravuje kandidaturu do Poslanecké sněmovny, což sama v posledním rozhovoru přiznala. To vše několik měsíců poté, co tvrdila, že se zhroutila. 
 
 Kromě toho by mě zajímalo, jestli by nejen pan Szotkowski hřímal nenávist například proti sdružení ProAlt, kdyby nedej Bůh některý z dnes již bývalých ministrů ze zdravotních důvodů odstoupil. Odpověď však nejspíš známe.
 
 Závěrem bych se rád zeptal pana Szotkowskiho, co Vy jste udělal pro řešení problematiky na sídlišti Máj v Českých Budějovicích? Obávám se, že odpověď také známe.
 
 Pro doplnění, sám jsem na sídlišti Máj několik let bydlel a již více jak 10 let spolupracuji jako dobrovolník se Salesiánským střediskem mládeže v sousedních Čtyřech Dvorech, které se snaží s problematickými rodinami na sídlišti Máj dlouhodobě pracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…