Sofie Chrtková: 28.říjen

28.10.2011 20:42

Státní svátek - 93.výročí založení Československa. Naši vrcholní představitelé kladou věnce. Otázkou je, zda kvůli výročí nebo Československo , ideály samostatnosti, demokracie a svobody vlastně již pokolikáté? – pohřbívají.

Sofie Chrtková: 28.říjen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Český státní znak

Žijeme ve světě lží vrcholných politiků a jejich politické přetvářky a demagogie. Československo rozbili, svoboda je čím dál menší, demokracie se mění v totalitu a vládnou nám ti, kteří se denně všem ideálům i naší státní suverenitě vysmívají. Lže se i krade pod jejich vedením, poklonkují a slouží výhradně cizákům, Česko rozprodávají po kouskách a ničí své občany. T.G. Masaryk i bývalí legionáři se musí v hrobě obracet!

 

Občané využívají tento státní svátek jen jako den volna. Co by měli slavit a světit? Pohřeb těchto původních ideálů? Pohřeb Československa, které sami pomohli zničit? Vždyť by to byl jen pouhý výsměch! Stačí, když se vysmívají ideálům i bývalému Československu naši politici nebo duchovní. Kdo přijde a položí dnes věnec společně s politiky? Snad pouze jim oddaní pohůnci a pochlebovači. Československo již neexistuje a ideály svály větry politické zrady. Samostatnost Československa, demokracii i ideály zneužili naši politici po roce 1989 jen k nastolení další totality, aby podvedli občany a dostal se snáze k moci i státnímu majetku a rozdělení-zničení Československa. Bylo by zajímavé zjistit, kolik Čechů a Slováků bylo skutečně pro rozdělení Československa.

Jen tak, malou poznámkou. Předseda vlády odjel do USA - asi musel. Rozdíl je ten, že když slaví v USA 4.července, prezident i vrcholní politici necourají po návštěvách a slaví většina Američanů. Na rozdíl od nás, mají co slavit. Tak nás vlastně ani nepřekvapí, že když není co slavit, vrcholní politici courají po světě celkem v klidu a třeba se našeho „pohřbu" Československa ani nechtějí zúčastnit - možná nemají rádi pohřby a Československo jim dávno nic neříká.

A tak, jako většinou po každém pohřbu, se zúčastnění sejdou na občerstvení, aby vzdali hold a slávu nebožtíkovi a jsou i dědicové, kteří se po pohřbu domlouvají, jak naloží s dalším národním dědictvím a jistě jim i nějaký vrcholný duchovní požehná, aby si také přišel na kus koláče.

Není divu, že naši občané tento významný státní svátek neslaví. Urážek nové vrchnosti je denně dost a rozbití svého státu slavit nebudou. Byly pošlapány i jejich ideály naší státnosti, suverenity a demokracie.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty