Sofie Chrtková: Babiš není Baťa

22.10.2013 17:00 | Zprávy

Dalo se s určitostí na 100% předpokládat, že bývalá pravicová koalice u voličů propadne, ale i to, že má natolik rozběhlé kšefty, že musí udělat nějaký zázrak, který zde ještě nebyl a na voliče , též stoprocentně zabere, protože jinak přijdou o vše, co zde dosud „vytvořili“.

Sofie Chrtková: Babiš není Baťa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Snad nám p.Babiš nechce namluvit, že jako miliardář a vlastník několika firem, nemá vazby na politiky pravice a  další podnikatele, kteří mají také vazby na bývalou pravicovou koalici,  nebo že nebyl u počátků, kdy se tvořil  současný zkorumpovaný systém. Na zázraky, natož zázračné osobnosti a mesiáše českého národa a státu v Česku od listopadu 89 věřit nelze a od dob  T.G.Masaryka, se žádný politik o  náš svébytný a prosperující stát a občany  nezasadil.

Pravice si tedy musela vymyslet tahák, na který hodně voličů naletí – budoucí  výsledky, činy ani lidi kolem Babiše nikdo nezná, nikdy nebyl v politice – což může být i určité  plus, pokud by se nejednalo o českého miliardáře. Není možné podnikat a nebýt žádným způsobem provázán s našimi i cizími politiky  a podnikateli. Naše země je opravdu hodně malá a stále zjišťujeme, že politický a podnikatelský dvorek je malý a dříve či později, se zde každý setká s každým, aby měl dostatečné známosti a vazby, které bude pro své podnikání potřebovat – čím více, tím lépe. Slávu i volební preference si může miliardář Babiš dělat sám, voliče k tomu nepotřebuje – má k dispozici již vlastní média, tudíž i možnost ovlivňovat volební preference a kult osobnosti  v jeho prospěch, což ostatně dělá.

Považuji Babiše za volební a nastrčenou bombu současné pravice, která by se možná vůbec do PS tentokrát nedostala. V Babišovi mají záruku, že někteří voliči opět nalétnou jak vosy na lízátko, které jim pravice podstrčila. A  je rovněž zcela zřejmé, že pravici ani nic jiného nezbývalo, než si vymyslet tento volební bonbónek a další trik na voliče. Již skutečnost, že se miliardář dere do politiky a chce stát vést jako svoji firmu, by mělo dospělé  a uvažující voliče varovat.

Babiš není Baťa, který byl světovým unikátem  coby podnikatel, začínající od píky, podnikatel, na kterého ještě pamětníci s úctou vzpomínají, jak se dokázal postarat o své zaměstnance a to tak, že by mu mohl závidět leckterý kovaný socialista. Různých miliardářů máme v Česku dostatek a nedá se říci, že by to byli zcela „čistí“ lidé, natož nějací lidumilové. Vůbec neznamená, že když někdo dokáže vést firmu, dokáže vést i stát, což je zcela a markantně odlišné – zvlášť v českých podmínkách současného systému. Bylo jen otázkou času, s čím pravice nově vyleze, když již nic jiného nemá šanci zabrat – proto nepotřebují ani zvláštní volební kampaň nebo sliby –  podstrčili voličům Babiše a možná i Okamuru, jako další projekt VV, ale  zde uvidíme, jen může být tím jazýčkem na vahách, pokud levice nebude dostatečně silná a jednotná.

Myslíte, že je složité  sehrát v médiích určitou roli a  „jako“ napadat současnou pravici? Vůbec ne, když se jedná o konečný výsledek, tj. zachování všech podnikatelských vazeb a zachování současného obludného  zlodějského systému – za to stojí tohle divadlo před voliči.  Bývalá vládní koalice udělá totiž vše, aby si zachovala moc, vazby a systém, který si ušila na míru. Je to podobné, jako nastrčená a uměle vytvořená „postava knížete „Číra“ – jen mediálně-politický trik, nic víc. Náhle nám spadl s nebes spasitel Česka – Babiš! Lidičky, snad máte rozum, chyby jsou někdy osudové a hodně drahé!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …