Sofie Chrtková: Opozice zaválela, Zeman ve formě

19.01.2013 15:00

Čtvrteční pokus o vyslovení nedůvěry vládě, byl sice marný pokus, ale bylo pojmenováno, o co zde šlo ve skutečnosti od roku 1989, což je velmi důležité, dokonce důležitější, než neúspěch zmiňovaného pokusu.

Sofie Chrtková: Opozice zaválela, Zeman ve formě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek řeční ve sněmovně

„Estráda“, kterou nám hraje mafie, coby vládnoucí špička naší země, byla konečně pojmenována. Odcházející král dal generální pardon svým věrným a nakopl poddanou lůzu do zadku, ještě s výsměchem. Pořekadlo, že ryba smrdí od hlavy, je zde více, než na místě.

Pokud se pojmenuje skutečnost pravým jménem, čili bez obalu, slovních šifer, polopravd nebo dokonce lží, orientujeme se daleko lépe. Vše, co nás obklopuje a čím žijeme, lze nazvat a popsat odlišně a různě.  Lze manipulovat s myslí, pokud pracujeme s imaginárními pojmy za účelem mystifikovat a překrucovat skutečnost, dokonce v míře, že se nemůžeme orientovat vůbec, přinejlepším velmi špatně. Tím dochází i k  odpoutání se od reality a právě k tomuto docházelo od „sametu“ 1989. Je-li  popisovaná skutečnost  nazvaná pravým, jasným  jménem a pojmem, je všeobecně srozumitelná a my  začneme žít v realitě.

Včerejší schůze PS,  ačkoli  vláda nepadla, nám  popsala naší  skutečnou realitu, ve které žijeme již 23 let.  Opozice zcela jasně popsala a pojmenovala skutečnost, že vše, co se dělo od r. 1989, bylo činěno v prospěch zlodějů a podvodníků, kteří si vytvořili vlastní stát i vládu a to se vším všudy. Občané se stali jen nepohodlnou a zbytečnou  lůzou a ti, které nelze již  okrádat a nemohou na zloděje a podvodníky pracovat a nejsou již ani   ždímatelní,  jsou zákony  zločinců a strůjců zlodějských praktik, ponecháni na pospas osudu, ačkoli do této bídy je povětšině dostaly pravicové vládní garnitury, z nichž exceluje ta  současná. V civilizovaném světě jsme se stali opět „jedničkou“ a  král opět  vynikl. Video s perem, jež oběhlo svět, se dá pojmout i jako osobní reklama odcházejícího krále, velkého EGA. Šlo o slaboučký odvar naší reality, malou, leč pravdivou ukázku – zde reklamu, co je podstatou v polistopadovém Česku, kde vládne EGO v popředí či pozadí, celých 23 let, kdy  s jeho duchem budeme ještě dlouho bojovat a po jeho „věrných“, co napravovat.

Po odchodu  vlády gangsterů různého kalibru na různých postech, dostane příští vláda zcela vybílený stát, kde nic nebude fungovat, se zbídačeným obyvatelstvem po všech stránkách, zadluženou zem. Zem okradenou  o území, finance a majetek  dalším obřím podvodem, zvaným církevní restituce – zde, krásná ukázka mystifikace a slovních šifer, kde se zakrývá, o co jde skutečně. Dalších 20 let se budeme vzpamatovávat z toho, co napáchaly pravicové vlády. Musí být každému zřejmé, že bude třeba vybudovat zcela nový stát, a že budeme nuceni začít doslova od „píky“. Omilostnění gauneři si budou užívat v rájích a pohodě, žít si lépe než prasata v žitě,  vděčni svému králi, jak  se svým odchodem pro ně vyhlásil amnestii  a vytřel zrak všem občanům Česka. Žijeme ve státě, kde se odpouští velkým zlodějům a zločincům a trestá se, okrádá a doslova šikanuje, obyvatelstvo Česka.

V tomto kontextu,  vyjádření pravicových poslanců, kdy s vládou sice nesouhlasí, ale budou „držet partu“, aby se do vlády nedostali „komunisti a jejich lůza“, jsou jasnými podporovateli zločinného systému, který vládne v Česku, nehledě na porušení poslaneckého slibu, hlasovat podle svého vědomí a svědomí – to mají skutečně na „vysoké mravní a morální úrovni“. Není od věci, že právě tito „pravicoví“ poslanci, hodlají nainstalovat do vlády knížete Schwarzenberka, který jako ministr zahraničních věcí, jež mnohé zákony na devastaci státu, církevní restituce, šetřící Kalouskovy balíčky, reformu zdravotnictví a důchodů, schválil a jiné jistě  zařídil.  Způsobem, jakým vystupuje, zejména v duelu  se  Zemanem, lze vyvodit, že by se  dále a nerušeně  dobře vedlo různým zločincům a jejich pohůnkům v různých sférách, včetně uměleckých celebrit., došlo by k neplatnosti Benešových dekretů a sudeťákům by bylo vyhověno. Jak jsem se zmínila již v předešlém blogu, kolonizace Česka by byla dokonána. Každému musí být jasné, že se ocitáme na nejdůležitější křižovatce v našich polistopadových dějinách, „kdy přestává každá sranda“, jak se lidově říká.

Poslanci nemají zákaz  demonstrovat a podle naší Ústavy, jde o takové přečiny vlády proti demokracii, včetně vazeb na podsvětí, že by demonstrace opozičních poslanců byla zcela namístě, protože v PS se situace nevyřeší. Takové gesto by podpořili jistě i osobní účastí občané. Pokud jsou tedy s občany této země, tuto možnost by  mohli  hromadně využít a zbavit se balvanu, který táhne Česko ke dnu.  Důvodů a důkazů je hodně, včera je v dostatečné míře přednesli národu v přímém přenosu. Mohli by ukázat, jak to myslí s občany skutečně a vážně. Jsou přeci zvolenými zástupci lidu, ne?  Jednali by dokonce s mandátem, který jim dali občané, s plným vědomím a svědomím a v souladu s Ústavou. Proč ne?

Nakonec se k volbě našeho prezidenta Česka a jeho lidu a včerejšímu duelu. Zeman byl  a je ve formě, dokonce v takové, že stačil  utřít  V.M., který již leze lidem na nervy, kdy hlavní hvězdou je V.M., nikoli prezidentští kandidáti, což předvedl i ve vlastní estrádě před prvními prezidentskými volbami. Včerejší duel jasně ukázal, kdo by se funkce prezidenta ujal jako prezident a kdo pouze jako nastrčená figura, se dvěma státními občanstvími, kdy bude buď spát a pokud bude hovořit, nejen k národu, nikdo mu nebude rozumět. Tím vzniká problém, neboť může docházet k mnoha „neúmyslným nedorozumění“, když  nebude „kopat“ za Česko a jeho lid, ale v zájmu cizích mocností.  Zeman je Čech, jasně prokázal inteligenční a znalostní převahu a pohotovost.

Nešlo si nepovšimnout, že maskérky ČT udělaly  na knížeti kus dobré práce, pokud se nejednalo o latexovou masku či botulinové injekce. Někteří  diskutéři na webech si všimli, že kníže maličko poslintával a byl strnulý, tak nevím, po injekcích botulinu je to možné, zřejmě mu daly řádně do těla – vše pro dokonalý a mladistvější image.   Možná to byl skutečný důvod jeho  náhlého odchodu z PS, za 10 minut by se omladit  nestihl. Tleskající kompars pro knížete, pak musel projít zvláštním testem, kdo umí lépe a hlasitěji  tleskat, mručet a pískat, i když dnes stačí, jak víme ze řvoucích reklam, přehlušujících o desítku dB přestávky mezi programy TV, že to lze i ze studia. Ani veškeré připravené triky ČT a V.M., však  nezastřely patrné rozdíly a schopnosti, kdo může být prezidentem a kdo jen spící, nastrčenou figurou cizích zájmů a  české „smetánky“.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …