Sofie Chrtková: Po "dvanácté"

30.03.2012 7:33

Co horšího nám vláda ještě připraví? V jaké demokracii žijeme, když hlavě vadí odposlechy, jen potvrzující dlouhodobé mafiánské prostředí, ale nevadí jí obsah? Jak může fungovat demokracie bez morálky ve vysoké politice? Proč ze 14 základních evropských protikorupčních zákonů byl Českem podepsán jen jeden?

Sofie Chrtková: Po "dvanácté"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o důvěře vládě

 Denně se naši vládní mistři bijí v prsa, jak dokonalé jsou jejich škrty a reformy, vedoucí k vyškrtnutí nemalé části občanů z naší společnosti. Bijí se v prsa za úspěšnou likvidaci našeho státu, morálky a solidarity, bijí se v prsa za likvidaci demokracie a rozkradení státu.

Za konkrétními činy, zákony a rozhodnutím, stojí určití politici, lobbyisté, kamarádi. Není složité si dosadit jednotlivá jména a ptát se, proč se zrovna onen dotyčný zasadil nejvíce o určitý zákon, vyhlášku nebo nařízení, proč a kým se nastavuje systém tak, aby vyhovoval nikoli občanům a státu, ale především mafiánům, kteří zbohatli na úkor nás všech. Poctivost, zdravá konkurence a prosperita i morálka jsou těmto lidem k smíchu. Vždyť kolikrát jsme slyšeli o morálce, slušnosti a férovosti od našich politiků? Tato slova se zcela vytratila z jejich rétorických slovníků. Současná vláda se denně vysmívá občanům do očí permanentním lhaním. Vládní garniturou dostalo mafiánské prostředí neomezenou zelenou a jede na plný plyn.

Je roztočen boj o vliv a moc jednotlivých kmotrů a kmotříčků a jak odstranit konkurenci, než odposlechy? Kolik kmotrů a politiků se třese? Kdyby jednali poctivě, třást ani se nechat vydírat nahrávkami, by nemuseli. Fungoval by jejich odpovědným, poctivým jednáním a přičiněním i právní stát – pilíř skutečné demokracie. Právo je však u nás poplatné politice, politika je u nás byznysem a byznys mají v rukou různí kmotři. Kolik z nich bude šlapat dál  jak loutky v rukách loutkovodčů v obavách, co by na ně mohl kdo vytáhnout, kdyby  se vyvlíkli z vodících nitek? Jak dobře nám šlape poslanecká 115? Především a proto jsou mimořádně dobře přeplaceni i podpláceni, aby dobře šlapali. Konečně, pod svícnem je největší tma a ryba smrdí od hlavy.

Není již moc co rozkrádat, tak je pozornost obrácena na okrádání občanů – říkají tomu škrty a reformy, straší Řeckem, dluhy a krizí, kradou a dělají dluhy ve velkém, na občany posílají exekutory, což je vznešený název pro české lapky, pracující pro další kmotry, mající pod palcem právníky a vymahačské firmy. Rozpoutávají nesnášenlivost mezi skupinami občanů, aby obrátili pozornost od sebe. Občanům připravují podmínky, kdy jim půjde o holé přežití, kdy i morálka uhne často stranou, poroste kriminalita všeho druhu, ale propustí se další policisté. Likvidují se úřady, školy, nemocnice, státní správa, ústavy sociální péče, domovy důchodců, doprava, zemědělství je zcela v zániku, průmysl zmizel a montujeme pro cizí firmy. Drancují se lesy a nerostné bohatství. Dovážíme nejen potravinový  odpad, na kterém si kmotři i politici mastí kapsy a občanům a jejich dětem kazí zdraví. Kolik asi  politiků vlastní různé firmy či akcie, které jsou často nedohledatelné, včetně majitelů? Kdo z nich se  nechá poslušně vodit jak loutka, kdo z politiků je samotným loutkovodičem?

Jak chce vláda nastolit konkurence schopnost našeho státu, když byly prostředky předem zlikvidovány a rozkradeny, kdy nám patří minimum důležitých firem i rozhodování, kdy je zlikvidován průmysl a zemědělství? Jak chce vláda bezhlavými škrty a reformami, dalším propouštěním a zvyšující se chudobou středních vrstev nastavit konkurence schopnost?  V jedné věci můžeme skutečně konkurovat – a to je v korupci a likvidaci státu, kterou podepisuje i schvaluje  samotná hlava státu. Bude nakonec jen konkurence mezi jednotlivými kmotry a mafiemi?

Aféra  stíhá aféru, všichni již víme, že žijeme v totalitní mafiokracii. Případ Janoušek vyšumí jako všechny aféry. Na jeho místo přijde jiný kolibřík, mazánek, aby mohly být odkláněny další miliardy a vekslovalo se dál se zbylým  státním majetkem – na úkor nás všech. Pomalu není co rozkrádat, tak se budou okrádat občané přímo, pomocí škrtů, reforem, dalších daní, různých poplatků nebo přímo exekutory.

Dnes přichází na řadu důchodci a invalidé,  brzy se budou likvidovat zcela podstatně rodiny s dětmi. Vláda nás straší, ti co protestují, chtějí rozbourat samotnou demokracii, hrozí diktatura a anarchie – jakoby dnes už dávno u nás nebyla a ti protestující chtějí především zbourat současný systém mafiokracie, nikoli demokracie.  Protestující nemohou  bourat demokracii, když není a ani nebyla, když jde o prázdný název současné české  politické demagogie. Vládní mistři a nedoukové se jen bojí o svá křesla, své trafiky a nedotknutelnost nadlidí. Nad kolika aférami se dělal mediální humbuk a nakonec se vůbec, nic nedělo ani nevyšetřilo? A pokud byl alespoň náznak, že by mohlo, roztáhla se  z Hradu ochranná křídla s poučením, že tudy cesta nevede.

Demokracii nevybudujeme, když  jednou za čtyři roky vhodíme lístek do urny, neexistuje odvolání špatného politika, který nemusí být osobně odpovědný za svá rozhodnutí a nehrozí, že by jej parta, pokud jí dobře slouží, vyhodila na smetiště dějin. Demokracie nemůže fungovat bez kontroly politiků, bez kontroly, jak přišli za své politické kariéry k majetku. Demokracie nemůže fungovat, když semknutá  parta  115 politiků odkývá jakýkoli zákon a nebere v potaz opozici ani občany a dokonce se jim přímo z PS veřejně  vysmívá. Při jednání o nedůvěře vlády, řeší mistr ekonomických omylů kštici p. Paroubka, jako faktickou poznámku. To je naprosté pohrdání nikoli opozicí, ale občany, přímo a veřejně. Chráněnci hlavy jsou buď neschopní nebo všehoschopní. Polovina vlády je vyměněna z důvodu neschopnosti nebo jiných afér, což samo o sobě hovoří o samotné kvalitě vlády. Bude nakonec dalším prezidentem Bárta z VV? V našem Absurdistánu to možné je.  Veřejně se šušká, že hlava udělí amnestii, která zde ještě nebyla, než „jakoby“odejde. Údajně se šušká, že v politice nekončí, bude tedy potřebovat své věrné a blízké, čím si je zaváže a uchová lépe, než amnestií? Tedy ti, kdo možná budou odsouzeni za různé korupce a podvody, rozkrádačky, odkláněčky, apod., budou nakonec  amnestováni a mohou dále pokračovat v začatém dílu. Není tohle výsměch demokracii a občanům, novými nadlidmi?

Důchodci, postižení, invalidé, chronicky nemocní i rodiny s dětmi, těm se vládní činitelé a politici vysmívají, na nich si řeší své osobní komplexy nadlidí, jinak to nelze ani chápat. Dnes demonstrují invalidé a postižení. Jsou mediálně označeni jako lháři, protože vláda jedná „navýsost korektně“ a oni si jen vymýšlí. Lháři jsou odboráři, studenti, nezaměstnaní, důchodci, atd., atd. Všichni jsme vlastně lháři, jen vláda a politici jsou naprosto čistí, pravdomluvní, sociálně citliví, morálně bezúhonní, zkrátka oni již nejsou ani  lidmi – ale přímo nadlidmi. A média? Pokrytecky se tváří jako „objektivní“, ale z každého výstupu vyplývá, že si nespokojení občané vymýšlí permanentně a nadlidi jsou nedotknutelní.

Důchodci, invalidé, postižení,  jsou bráni jako podlidi, kterým je nutno pomoci  odpovědně k bližšímu konci. Tito lidé jsou na dávkách či důchodech od státu přímo závislí, jsou závislí na fungujícím  a dostupném zdravotnictví a službách. Jsme humánním státem, proto likvidaci těchto nejslabších a závislých občanů provede vláda  humánně – odebere jim prostředky k přežití a dostupnou lékařskou péči – zkrátka – zcela tuto skupinu občanů vyškrtá a tím zreformuje, ozdraví a omladí naši společnost. U těchto občanů vláda nekončí, pokračuje dál, aby co největší počet obyvatel se dostal do otrockého,poslušného a závislého stavu na novodobých otrokářích za kůrku chleba, kdy si nemůže dovolit mít ani rodinu a děti, protože je neuživí. Ostatně rodina a morálka je pro tyto nadlidi docela nebezpečná. Vláda strachem a strašením? To zde již bylo v několika obměnách v docela nedávné době.

Průšvih ODS a VV a hle – náhle se občanům rychle  předloží návnada formou referenda. Situace je možná opravdu vážná, když vláda vyhodila  vysokou kartu referenda. Nicméně, slibů a podvodů jsme od současné vlády zažili dost a tak lze předpokládat, že referendum nebude nakonec schváleno, nebude pověstná politická vůle nebo se chválí taková forma, která bude zcela nevyhovující a de facto neproveditelná, protože vzniknou další obstrukční zákony, referendum nepřipouštějící. A tak to s občany vláda  zase koulí, před avizovanými odborářskými stávkami a po provalených mafiánských praktikách, zatím jen na Pražském magistrátu. Odkud vane tento vítr? Kdo skočí zase na špek, aby se nám nadlidi mohli veřejně dále vysmívat?

Vyělo na serveru Vaše věc, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Stanislav Hošek: Jak to asi může pokračovat

12:12 Stanislav Hošek: Jak to asi může pokračovat

Představitelé deseti zemí NATO souhlasí s tím, že Ukrajinská armáda může jejich rakety delšího dolet…