Sofie Chrtková: Uplacené svědomí

06.11.2014 15:01

Hon na prezidenta Zemana zastínil, a možná úmyslně, že si mají ústavní činitelé opět přidat na platech. Co ušetří vláda na důchodcích, příspěvcích na péči, zvýšení minimálních důchodů, aj. – to si přidají na platech.

Sofie Chrtková: Uplacené svědomí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání poslanecké sněmovny

Zkrátka, nejohroženější a nejchudší sociální skupinou jsou u nás ústavní činitelé, kteří mají sto až vícenásobné platy oproti nejpotřebnějším a nejslabším skupinám občanů.

Nic proti zvyšování platů, kdyby za  ústavními činiteli bylo i kus práce a peněz pro nejpotřebnější občany a nikoli další opatření a zákony, které občanům ubírají na penězích. Asociální a arogantní jednání vlády vůči nejslabším a nejpotřebnějším občanům se musí  něčím uplatit, musí se uplatit poslanecké svědomí, na které přísahali.

Schválením zákona o kratší pracovní době – kurzarbeit, kdy sice nebude zaměstnanec propuštěn, ale bude pobírat cca 70% mzdy (50% platí zaměstnavatel, 20% stát), což se týká především dělnických profesí, přičemž je jasné, že bude muset zaměstnanec vykonat za kratší dobu více práce. Toto řešení se užívá kupř. v Německu a Rakousku. Problém je v tom, že platy českých zaměstnanců jsou čtvrtinové oproti těmto zemím, ale základní životní náklady srovnatelné, ne-li vyšší, kupř. za potraviny. Takže, na jednu stranu s velkou pompou bylo schváleno navýšení základní mzdy, aby tato byla smazána zákonem o kratší pracovní době. Vzhledem k tomu, že cca 70% firem je cizích, budou na nás opět vydělávat cizinci a známe i české podnikatelské vykuky, kteří na tomto zákoně vydělají slušné peníze.

Dnes je cca 60 – 70% občanů ve stavu, kdy žije od výplaty k výplatě, často jsou zadluženi hypotékami nebo je jeden či oba živitelé bez zaměstnání. Stát přidal navíc rodině pokrytecky starat se finančně i o  důchodce, aby důchodcům nemusel zvyšovat důchody. Pro rodinu, která má děti a za současné situace a naprosté nejistoty ohledně práce, je to obrovský batoh finančního zatížení a nejistoty. Stačí úraz nebo dlouhodobější nemoc jednoho ze živitelů a rodina je finančně na dně a začíná se rozjíždět dluhová past, na kterou čekají podnikatelští exekutoři, pro tento účel ústavními činiteli zřízenými – ano, podnikání s dluhy, kdo by se nesnažil, aby mohl co nejvíce z dluhů prosperovat a na občanech v nouzi si mastit kapsy. Za toto velkolepé antisociální veledílo je nutné si zvýšit platy!!!

Dříve se alespoň o některých zákonech veřejně diskutovalo. Dnes ne. Vláda a poslanecká sněmovna zákony občanům naservíruje, až když jsou hotové. Pochopitelně, protože většina schválených zákonů je proti občanům, aby si na občanech hrabala úzká skupina vyvolených, na politiky přímo navázaná nebo cizí firmy.

Aby toto svinstvo, páchané na občanech se dalo odhlasovat a schválit,  je nutné zaslepit poslanecké svědomí navýšením platů, ale nejen jim, ale všem, kteří jsou na okrádání občanů a šikaně občanů státní zvůlí účastni.

Za pár dní budeme „slavit“ 17.listopad, 25 let cesty od socializmu k nezřízenému kapitalizmu, cestu od suverénního státu k pouhé rozkradené kolonii EU, plné nezaměstnaných a bezdomovců, pouhé montovně, bez možnosti potravinové soběstačnosti a s médii, oslavující jen válečné štváče, dosazené tajtrlíky politiky USA, EU a NATO.

A jen několik odkazů k zamyšlení:

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/politika/komentare/369-sokujici-rozuzleni-motivu-protivladniho-puce-temelin-dostaveji-bud-rusove-nebo-cinane-a-prokurator-ivo-istvan-konecne-priznal-skolili-me-americane.htm

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/politika/komentare/1317-trestne-tazeni-eu-proti-madarsku-maji-byt-pouzity-nejtvrdsi-dostupne-prostredky-usa-zahajily-osobni-sankce-magyar-nemzet-se-pta-petra-hajka.htm

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/politika/komentare/1099-pouceni-z-krizoveho-vyvoje-american-ktery-zorganizoval-pad-necasovy-vlady-odchazi-istvan-mozna-zmizi-bradacova-a-spol-dostanou-od-obamy-noveho-sefa.htm

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…