Sofie Chrtková: Vládní veksláci stále v akci

03.11.2011 13:21

Jedním z velkých strašáků komunizmem bylo zabavování majetků bohatým a dodnes s tím pravicová propaganda u některých občanů slaví úspěchy.

Sofie Chrtková: Vládní veksláci stále v akci
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

Dnes jsou nově občané nazýváni „nepolepšitelnými" dlužníky, nepřizpůsobivými apod. a majetek se zabavuje těm, kdo jsou převážně chudí nebo na hranici chudoby. Majetek se zabavuje čím dál častěji pomocí „exekucí", kdy nejen, že dotyčný dlužník není ani informován a upomenut o dluhu v řádu několika stovek a dluh mu díky exekutorům naroste průměrně ke 20-ti tisícům Kč, o větších dluzích nemluvě, často jdou do sta i milionů Kč, ale často dochází i k tomu, že dluh je dokonce vymyšlen. Na občanech vydělávají právníci a exekutoři a vláda uvažuje o tom, že soudy již nebudou o exekucích rozhodovat, snad pouze v odvolacím řízení, kdy však bude dávno majetek zabaven a dlužník se možná stane bezdomovcem, který nebude mít ani na právníka! Tento systém exekutorských zlodějen bude garantován a schválen ministerstvem „spravedlnosti"! Nechají divoce krást exekutory a právníky, kteří za exekutorskými podvody stojí. O právním státě se nám již může opravdu jen zdát.

Rovněž často dochází k tomu, že jde o divoké exekuce, kdy je brán majetek i těm, co nedluží, dokonce i firmy začínají mít s těmito zlodějskými a divokými praktikami podobné zkušenosti. Nedluží, ale je jim zabaven majetek - a teprve pak se - hlupáku, braň.  Nejdřív ale zkrachuj!  Vždyť tento způsob vymáhání dluhů s posvěcením státu, není nic jiného, než státem posvěcená  legální zlodějna a navíc v době, kdy tato vláda  bude dělat dlužníky a chudé i ze střední třídy pomocí škrtů, „reforem" a zdražování, včetně různých poplatků. Vše je nastaveno tak, aby většina občanů měla  dříve či později, nějaké dluhy, třeba na poplatcích za popelnice nebo v nemocnici.  Když  exekutorům a právníkům budou docházet peníze a bude se zdát, že exekucí  je málo -  mají od vlády vlastně volnou ruku, aby si mohli nějaké dluhy i svévolně vymyslet. Největší zloději ve vládě a jejím okolí kradou v miliardách a zůstávají bez potrestání. Kdo navyšuje miliardové dluhy "odpovědnou" politikou za posledních  šest let?

Dluhy se mají platit, ale přiměřeně všem okolnostem a tak, aby pro malý dluh v řádu stovek korun nebyl dotyčný odsouzen k chudobě, končící bezdomovectvím. Není možné, aby si právníci, firmy a exekutoři dělali co chtějí a vlastně sprostým způsobem okrádali občany, likvidovali firmy i občany  a byli  ve zlodějnách kryti vládou! Z dluhů a exekucí se stal výnosný obchod. S reklamami  na další zadlužování  u bank se  doslova, zvlášť v posledních měsících, „roztrhl pytel". Veřejně „kárají" občany, že se zadlužují, ale na druhou stranu reklamy nabádají k zadlužování - snad nejvíce za 20 let. Jezte zdravě, ale nezdravými potravinami jsou reklamy plné a to nemluvě o potravinách z dovozu, jež často připomínají ochucenou umělou hmotu, kterou jsme vyživováni - stejně uměle a podvodně. Žijeme v době podvodů a  lží. Konečně,  co chceme od veksláků - těm nikdo nevěřil ani nos mezi očima - a  nyní nám „vládnou".

Lidé žijí na dluh a z půjček,  běžný a plnohodnotný plat nebo zasloužený důchod, jak by tomu mělo být, na běžné potřeby nestačil a stačí čím dál méně.  Veksláci všeho druhu nás nejdříve okradli o podniky, rozbili náš průmysl a zemědělství, způsobili nezaměstnanost, rozprodali a vybourali „základy", které  nám mohly umožnit naší českou prosperitu bez dluhů. Zmizel majetek v hodnotě 3 bilionů Kč! Ve skutečnosti zmizelo daleko víc.  Místo se udělalo cizím firmám, zničili naše banky a udělalo se místo cizím bankám. Místo  státních investic do našeho českého průmyslu a hospodářství - na které byly finance, se začalo se zadlužováním. Když se vše rozkradlo a prodalo, musí přijít na řadu zadlužování - státu i občanů. Občané si brali nabízené půjčky na „západní" život a „západní" výrobky, byl lidem vnucován život na dluh - „na západě to dělají všichni, je moderní žít na dluh".  Díky půjčkám rostlo i HDP. Aby  se podpořily půjčky, snížily se platy a důchody. Jak snadné!  Aby se občan zadlužil, musí mít plat ve výši, kdy mu stěží zbude na holé živobytí. Postupně vychází najevo, že „vítězství" kapitalizmu a prosperita byla založena na uměle vybudované zadluženosti a na tento „špek" se chytli nejen státy, ale i občané. Bylo by zajímavé, jak by vypadala naše ekonomika a státní dluh, kdybychom nežili na dluhy, ale z odpovídajících platů za odvedenou práci nebo odpovídajících důchodů a při zachování, a rozvoji našich podniků a českých „značek". U nás jsou uměle drženy nízké platy, ale ceny máme vyšší, než třeba v Německu, kde mají 3-4 krát vyšší platy a důchody. Proč? Češi nejsou neschopní hlupáci. Je třeba držet Čecha pod krkem, aby nemohl vyrůst, je třeba jej držet pod krkem, aby se nemohl bránit a byl závislý. Čecha je nutno postavit tam, kam dle mínění sousedů patří - občan druhé kategorie. Je třeba, aby zchudl nebo vymřel, jeho majetek byl zabaven, půda rozprodána cizině a nebyl schopen zakládat  prosperující firmy a vytěsnit cizáky a pomoci vlastním občanům. Komu slouží naši politici-veksláci?

 Dluhy a dlouhodobá zadluženost občanů a státu pod vedením různých politických veksláků, nemůže nikdy dobře skončit. EU fungovala a funguje  také díky dluhům. Díky dluhům je dnes na rozpadnutí. Tento stav ale není normální, pokud je na systému dluhů založena podstatná část ekonomiky státu nebo život občanů. Je to trik triků, který se státy a občany udělali banky spolu s politiky u moci a pokud jde o naše politiky a ty, kteří skutečně za tento stav mohou, jde o vlastizradu a  vědomé a cílené vytunelování Česka. Stali jsme se závislí na dluzích a cizině - a o to  ve skutečnosti šlo. O zdecimování a závislost Česka. Pravdou je, že kdybychom neměli u moci veksláky, ale odpovědné politiky, nejen, že nejsme zadluženi, ale byli bychom bohatým a prosperujícím státem  bez dluhů - a hlavně - nezávislým. „Za korálky" jsme dávali „zlato". Mnozí  také skončí v „rezervacích" nebo slumech  či pod mostem.   Byli bychom rovnocennými a suverénními partnery pro EU.  Dnes se tito tuneláři nestydí našim občanům říkat, že si žili nad poměry a dluží. Ti samí, kteří žijí nad poměry z našich peněz, našeho majetku a našich daní. „Utahování" opasků již od 90.let min. st., nebylo ničím jiným, než záměrem řízeného chudnutí občanů ve prospěch bank a zadlužování občanů. V těchto časech začaly krachovat i české banky a různé podivné fondy, kdy lidé přišli o značnou část svých uspořených peněz, které  si z velké části uspořili ještě za bývalého režimu.

 Nebýt  půjček, mnoho firem by totiž dávno zkrachovalo a stát by byl v hluboké krizi, do které se nyní dostane. Lidé, kteří si brali půjčky, státu pomáhali tím, že  nakupovali zboží nebo si brali hypotéky na bydlení, zařízení bytu apod., neboť z nízkého příjmu nebylo na bydlení, nové auto nebo zařízení bytu, ale většinou ani na založení živnosti nebo firmy.  Nebýt půjček občanů, stát by při jeho „vynikající ekonomické odpovědnosti", zkrachoval již dávno, protože na vykradeném státu nelze snadno vybudovat prosperující ekonomiku ani zvýšit zaměstnanost. Banky vlády podporovaly tím, že lidem byly dány nízké platy a důchody a bylo zdražováno zboží, včetně léků, potravin, plynu, vody,elektřiny a topiva. Ze zadlužování občanů prosperoval stát, firmy i banky, rostlo HDP a bylo  i více pracovních míst. Životní úroveň se musela „srovnat" se západem, aby byl zdůvodněn kapitalistický a lepší život, což lze nejlépe dokázat lidem na dostupném zboží z ciziny, nových autech a vybavením domácností západním zbožím, podmínkou je však půjčka a dluhy.. Ekonomika státu i zaměstnanost byla z velké části postavena na dluzích, zlodějnách a rozkrádání státní kasy.  Banky, vlastně cizí, nikoli  již naše - ty zkrachovaly hromadně na falešných úvěrech v 90. letech, vydělávají na našich občanech nehorázné sumy a peníze jdou mimo náš stát - i za to může naše „odpovědná" vláda.

Na  půjčky mnoho lidí již nedosáhne a  tak si banky a jiní zloději (většinou vzájemně propojeni), musí vydělat jinak a  nakrást si nový majetek na další šmelinu a veksl - vše pod názvem škrty a reformy. Nejlepší ekonomové světa budovali náš stát  na dluzích a zlodějnách - což bylo jediné možné, jak kamuflovat naši  falešnou prosperitu poté, když se zdevastoval a rozkradl státní majetek, výrobní podniky a zemědělství. „Nejlepší ekonomové světa" se nalézají v Česku a jim podobné jsme nalézali - říkalo se jim veksláci - před Tuzexy, na Václaváku, v hotelech se zahraniční klientelou apod. Nyní nám tito veksláci  řídí stát  přesně podle jejich znalostí, dovedností, ne-svědomí a ne-rozumu., asociálně a nemorálně. Není divu, že jsou podobnými „úctyhodnými" lidmi prohlašováni za  nejlepší ekonomy, když jim pomohli vyklidit a vyklízet další prostor, zvaný Česko.

Naši vládní veksláci rozkradli a rozprodali stát, nyní chtějí pokračovat tkzv. „církevními restitucemi" a výsledkem bude  jen dovršení vygumování Česka a zdecimované obyvatelstvo. Do tohoto „programu" spadají i exekuce. Stát, založený na podvodech, lhaní, zlodějnách, rozprodávání vlastního majetku a dluzích,  musí jen zkrachovat. Vekslákovi šlo vždy a jen o osobní prospěch a osobní výdělek, nic a nikdo  jej nezajímal. Byl to primitiv bez svědomí, který se štítil práce a okrádání mu bylo vrozené. Nyní nám vládnou veksláci a vekslák nikdy nemůže být státníkem, ale vždy a jen  zůstane vekslákem.  Nic nevytvoří, o nic se nestarají, pouze a jen o to, aby měli plnou vlastní kapsu i za cenu, že uvrhnou občany do bídy a zdevastují a rozprodají území našeho státu.

Naši vládní veksláci si koupili i média a hrají si na odpovědné politiky. Koupili si soudy, koupili si policii a právníky - to je totiž nutné a velmi potřebné, když se krade, rozkrádá a podvádí v miliardách a rozprodává se stát po kouskách. Jako novou záštitu mají globalizaci, ovšem pojatou veksláckým uvažováním. Pochopitelně, že budou proti EU a brát si, co se jim hodí. Pravdou je, že i EU podlehla bankovnímu zadlužování a také na něj dojíždí.

Vládně-vekslácké manýry se nyní promítají i do reforem a škrtů a jako správným vekslákům,  nic neříká právo, naše  Ústava ani Listina. Pro vlastní výdělek a svoji skupinu vyvolených soukmenovců a bratrských veksláků,  jsou ochotni obětovat a poslat totálně ke dnu ty nejslabší a bezmocné, z pracujících občanů udělat nejlacinější pracovní sílu EU a z nezaměstnaných - kterých bude přibývat - totálně nasazené pracovní síly za vodu a chléb - doslova, protože na nic jiného již mít při zdražování nebudou, pokud se nebudou chtít stát rovnou bezdomovci.

Jakákoli krásná slova a přesvědčování občanů o nutných škrtech a reformách - vše jsou jen podvody a lži. Pokud by skutečně  potřebovali ušetřit, začali by u nejbohatších, zrušili by „trafiky" a „zlaté padáky", provedli progresivní zdanění, odbourali stropy na sociální a zdravotní pojištění, sami politici by si snížili platy minimálně o 2/3 a nastolili takový systém a kontrolu, aby nebylo možné rozkrádat státní kasu různými předraženými zakázkami. Nedopustili by, aby se tvořily nová místa pro kamarády ve státních a polostátních firmách a brali bez práce a odpovědnosti stotisícové platy a odměny. Začali by s budováním pracovních míst pro občany - nikoli totálním nasazením a nucenými pracemi. Rozproudili by ekonomiku snižováním cen (podobně jako v Polsku), nikoli zdražováním, které způsobí vážnou krizi. Ruší se policie, hasiči, nemocnice, různé ústavy sociální péče, potřebné úřady, školy atd., atd. - vše je proti zájmu občanů. Tohle není vláda, ale devastační komando zločinců ! Kolik je firem, které nemají dohledatelného majitele, ale dostávají státní zakázky? Kolik je politiků, kteří vlastní sami podivné firmy, které žijí ze státních peněz? Kolik samotných politiků a jejich kamarádů vlastní exekutorské firmy? Kolik právníků se vrhlo na kšeft zvaný exekuce?

Proč nemají podporu občanů? Nemorální veksláci, neodpovědní státu ani občanům, samozvaně se nazývající politiky, kteří utvořili na podvodech na občanech vládně-veksláckou koalici, chcete-li -likvidační komando, nemohou počítat s podporou, jen těch, kteří myslí a jsou jako oni. Což se  naštěstí netýká 90% občanů. Občané prokoukli, mnoho veksláků je u moci již od roku 1989. Vědí, že u moci již příště nebudou, rozhodně ne v takovém vládním množství. Ve  stylu „po nás potopa", si potřebují ještě dostatečně nakrást, rozložit zcela státní správu, policii, soudy, zdravotnictví a sociální systém.  Potřebují vybudovat větší chaos a větší bezvládí, pro koho? Nastolili dokonale propracovaný systém korupce, lží a podvodů. Není divu, že KSČM se stává třetí nejsilnější stranou a stále ji rostou preference. Lidé nemají tak krátkou paměť, naopak - mají paměť velmi dobrou a mohou srovnávat, což po 22 letech vlády veksláků všeho druhu, je docela jednoduché.

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se svolením vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…