Sofie Chrtková: Výsledky vítězné hadrové revoluce II.

27.11.2013 8:40

Nejlepší ekonomický mág světa nám sděluje, že míra chudoby v Česku „je nejmenší z celé EU“ a „stále se máme jak prasata v žitě“.

Sofie Chrtková: Výsledky vítězné hadrové revoluce II.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nespokojení lidé zvoní klíči. Ilustrační foto

Pravděpodobně se opájí vizí a cílem, dostat české občany na úroveň středověké hladové chudiny v roztrhaných hadrech, která žebrá u vrat kostela o almužnu nebo skývu chleba, ale není v tom sám. Jeho soukmenovci tuto vizi vzali za svou a hodlají ji dovést k dokonalosti s tím, že poddaný nemá žádná práva, musí dělat pro „pány“ do úmoru - nejlépe skoro zdarma, má být hloupý a nevzdělaný, aby věřil všem lžím, dogmatům a demagogii a byl zcela poslušný - a hlavně, aby i z toho mála co dostane nebo si vypěstuje či vyrobí, platil tvrdé daně, aby si novodobá česká šlechta mohla žít právě jako ta prasata v žitě a u zlatých koryt.

K vizi a cílům našich vládnoucích psychopatů a novodobé české šlechty, však bylo třeba poddanství uzákonit avzít lidem pracujícím veškerá práva, dostat je na kolena utlumením průmyslu, zemědělství, vzdělanosti a kultury, přepsat podstatnou část českých dějin – nejlépe je zcela vygumovat, nadělat lůze třídní nepřátele - rozdělit ji a postavit proti sobě a nadělit jí na každém kroku problémy, aby měla chudobu a psychopatické vládní úlety na koho svádět. Bylo třeba vytvořit legii drábů, vymáhající i údajné dluhy a pokud chudý nemá na zaplacení, vyženou jej z domova i s rodinou – a každý se pod tímto trestem raději přizpůsobí čemukoli. Dali svým drábům neomezenou pravomoc a dostatečnou motivaci formou velkolepých zisků, čímž byli drábové zbaveni jakéhokoli soucitu - a nejdokonalejší forma je v tomto případě soukromé exekutorské podnikání. Soudy by tolik na chudé lůze nevymohly, musí se přeci jenom řídit nějakou morálkou a spravedlností, proto soudům ponechali pouhé oštemplování exekutorských rozhodnutí a bez jakéhokoli prošetřování oprávněnosti exekuce. Ženy, děti, starci, nemocní a postižení, jsou ponecháni vlastnímu osudu, neb je to jen lidské smetí, které zaneřáďuje jejich panský dvorek. Bylo třeba napsat i nový občanský zákoník, kde se dokonce inspirovali i některým archaickým názvoslovím a napsaný tak, že pro lidskou lůzu je nečitelný a těžko pochopitelný, protože občanský zákoník má být jen pro vyvolené, kteří s ním mohou nakládat dle své vlastní vůle a představivosti, nikoli pro poddanou lůzu.

Kacířské ideje demokracie, rovnosti, svobody a solidarity, zejména ideje socializmu nebo komunizmu, musí být z hlav poddané lůzy vymýceny, nejlépe pomocí římsko-katolické církve, která má ve lžich a demagogii přes tisíc let praxe. Politické strany jsou totiž ideově i po stránce odborníků zcela vygumované a tuto prázdnotu provizorně nahrazují samozvanými „experty“, které nikdo nezná a neví, odkud vlastně přišli, což je vidět i na konečných výsledcích jejich experimentování, které v konečném důsledku, je stále hlubší devastace státu i občanů. Vypadá to, že jsou záměrně dosazeni pro středověké vize vládnoucích psychopatů. V Česku bylo kněží málo, tak nabrali další, nejlépe z blízkého Polska – v tomto oboru demagogie a dogmat, stát na „pracovních místech“ a platech nešetří. Ale spolupráce s církvemi nebude samozřejmě zadarmo, neboť zvláště římsko-katolická církev má ve své tradici nenažraně hrabat a krást majetek druhých, tak to, co římsko-katolická církev nakradla a musela z velké části navrátit a dostala jen do správy od státu, musí jí být nyní mnohanásobně vráceno. Šlechta se vždy spojovala, dělila a kšeftovala s majetky a s římsko-katolickou církví. Ta hadrová revoluce byla asi skutečně o něčem zcela jiném, než pro co se cinkalo klíči na náměstích!

Ve vyspělých zemích zaběhnutého kapitalizmu, ale stále ještě s demokratickým smýšlením, kde je rozvinutý a pokročilý sociální systém, založený právě i na čistě křesťanské morálce,nikoli na vizích psychopatů a morálce sprostých zlodějů a podvodníků, zatím vydržel, neboť se tam k moci nedostali silně psychicky narušené osobnosti. Ne, že by se nenašli, dějiny ví své, ale tyto státy by především velmi brzy zkrachovaly stejně, jako nyní Česko. A navíc, tam nejsou takové mírumilovné ovečky, o které si lze čistit boty a vozit se jim po hřbetě, jako u nás v Česku. Nabíledni je tedy otázka, proč jsme mírumilovné ovce a co nám brání se vymanit z osidel zlodějských psychopatů? Za těch 24 let musí být v PS opravdu dusný a otrávený vzduch, který se postupně rozprostřel po celé České kotlině stejně, jako jedovatý smog.

Oproti Česku, jsou ceny zboží a potravin v celkem civilizovaném západním kapitalizmu jen za našimi hranicemi, minimálně o třetinu menší, ale důchody a platy minimálně třikrát větší a v Česku se neustále zdražuje. Již z tohoto nepoměru je zřejmé, že čeští občané jsou chudí, ale v demagogii a lžích je chemik a ekonomický mág neskutečně výborný, na rozdíl od jeho „odborného“ ekonomického myšlení i prosté logiky a matematiky. Není v tom však sám, podobné kousky nám nyní předvádí i ČNB, která se možná shlédla v magických kouzlech „nejlepšího ekonomického mága na světě“, neb okrádat nejchudší a ze střední třídy dělat chudáky a žebráky, je lákavou a zcela pragmatickou a ziskuchtivou vizí. Omlouvání a vysvětlování, proč došlo k svévolné devalvaci koruny, kupř. tím, že chtějí chudé občany donutit k většímu utrácení. Vážení pánové z čeho, když ekonomický mág s jeho soukmenovci již dokonale občanům vybrali kapsy? Zvýšit zaměstnanost tím, že se firmám zároveň zdraží výrobní náklady, jsou nebetyčnou fantasmagorií. Spíše lze uvěřit, že se devalvací koruny kryjí různé měnové a majetkové machinace, možná i vzhledem k nákupu českých pozemků cizinci v rámci „církevních restitucí“ či něco podobného a krátkodobého, na čem se dají jednorázově vydělat miliardy – to je pravděpodobnější vysvětlení. V každém případě na tom prodělá občan, který šetří, ale zdražení z důvodu devalvace koruny postihne především tu nejbezbrannější a nejchudší skupinu občanů.

Na chudobě a exekucích neúnosně vydělávají banky i exekutoři – a politici tomuto systému zdařile napomáhají. Snížené důchody a platy, zdražování, nezaměstnanost a nemoci, na tom všem vydělávají banky, neboť si lidé musí stále více na holé přežití půjčovat. Nelze si nevšimnout, že s reklamami bank na půjčky a úvěry se doslova roztrhl pytel, zejména na webech a v televizním vysílání. Jakákoli reklamní vsuvka již obsahuje reklamu na půjčky a úvěry. Dluhy samozřejmě mnoho chudých občanů splatit nakonec nemůže a stávají se pak snadnou obětí exekutorů. Tato symbióza bank a exekutorů jistě není náhodná, ale je zcela promyšleným systémem, kdy naši politici zdražováním, snižováním důchodů a platů a jinými zákony, nahrávají bankám klienty a exekutorům zisky. Alarmující fakta však politiky nezajímají, často jsou na exekutorských zákonech a bankovních půjčkách a úvěrech přímo osobně zainteresováni. Proč by tedy měli být sami proti sobě a svým zájmům a ziskům? Jiné vysvětlení se ani nenabízí.

Je obdivuhodné, jak snadno a rychle se sáhlo na důchody, rodinné přídavky, příspěvky na péči apod., jak rychle to šlo s odůvodněním, že stát nemá peníze. Stát nemá peníze dosud, ale velmi rychle šlo naopak schválení miliard pro církve, včetně majetku! Jsou snad církve potřebnější a důležitější, než samoživitelky a jejich děti, důchodci, postižení a invalidé? Nakrmí, ubytuje a ošatí snad tyto občany a jejich děti kázání o Bohu, kterému ani církevní hodnostáři nevěří a učení Kristovu se zpronevěřují již po staletí? Nelze si nevšimnout, jak se nejvyšší církevní představenstvo v Česku třese na majetek a miliardy, jaké volí výrazy, jak nazývá občany lůzou? I ten hladový pes slintá na kost méně! Dukův sekretář se v Událostech smál do očí p. Gajdůškové i občanům, protože miliardová krádež, zvaná „církevní restituce“, se podařila – a to chce Duka kázat o morálce a Bohu?

Pan kardinál Duka a jeho realitní slouhové a různí tajemníci by se měli stydět, pokud stát nemá peníze ani na to, aby se postaral o tyto potřebné a žádají mimo majetku, který jim ani nepatřil, ještě miliardové odškodné i s úroky – za co? Kde je jejich kázání o tom, že jejich hlavní náplní je postarat se o potřebné, chudé a nemocné? Výmluva, že to vše zajistí právě z majetku a peněz daných církvím, který jim daroval stát – pardon, jen pár vlastizrádných politiků, by bylo i z hlediska proveditelnosti na desetiletí, ale lhaní je nástrojem církevních hodnostářů po staletí. Církve nemají vybudované zázemí ani systém, stát ano, jen mu chybí peníze. A podle vyjádření generálního tajemníka, budou jednat církve velmi tvrdě, pokud jde o získání církevních zlodějen, schválených několika politiky a proti vůli většiny občanů.

ČSSD, ale i jiné politické strany by si měli uvědomit, že otázka církevních restitucí, ať se jim to líbí nebo ne, bude určovat jejich další politickou budoucnost. K tomu všemu politickému marasmu a diletantství, které dostalo náš stát i občany za 24 let na dno, se rozhodně přičtou i církevní restituce, které český občan vnímá velmi citlivě, jakož i dějinné okolnosti a zejména českou historii, spojenou s nenažranou římsko-katolickou církví. Otázkou zůstává, proč se ČSSD snaží o koalici s KDÚ-ČSL, která zločinné církevní restituce schvaluje. Babišově ANO to bude celkem jedno, protože na církevních restitucích by mohli také něco trhnout. Není to „domlouvání a přemlouvání“ jen divadlem pro občany, kdy se jim má sdělit, že ČSSD „udělala vše a skutečně se snažila, jenže musí ustoupit koaličním partnerům, kdy se s nimi nemůže dohodnout na základních bodech svého, a zcela odlišného programu od ANO i KDÚ-ČSL“? Pro občana je totiž nepochopitelné, proč si do koalice nevzala KSČM, kdy je shoda cca v 80% obou programů. KSČM se domlouvá s Úsvitem a shodují se především na občanském referendu i přímé demokracii. Není to i tím, že jak Úsvit, tak KSČM jsou pro referendum a odvolatelnost politiků, včetně referenda o církevních restitucích, a ČSSD si chce svá křesla uchovat, a to za každou cenu, bez ohledu na veškeré důsledky a ztráty pro stát i občany?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …