Sofie Chrtková: Ztroskotané Česko

07.11.2013 14:10

Politická scéna, která se po předčasných volbách „nově“ předvedla, je plná hašteření, pomluv a nenávisti.

Sofie Chrtková: Ztroskotané Česko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Je to situace, kterou voliči očekávali? Politici udávají „tón“ a média „tvrdí muziku“ a navíc pěkně falešně. Posloucháte-li dlouho tuto politickou odrhovačku, nutně časem leze na nervy, jakož i ten, kdo ji zpívá nebo hraje. Česko je v průšvihu, ale politici si jen zpívají své, jako šílenci v blázinci. Došel snad zdravý rozum? S rozumem nebo bez něj, „nám je to ukradený, nám je to všechno fuk“.

Úplně všechno tedy ne, protože o ukradený se musí podělit a fuk jim rozhodně není vlastní kapsa a moc. Zkrátka, nějaké to další divadlo se musí pro voliče a občany sehrát a  čím delší a pitomější, tím více únavnější, aby se zakryl skutečný důvod, proč jsem se stal politikem.  Naivkové, kteří si myslí, že lze dělat politiku bez lhaní, by měli shlédnout  český dokument „Kandidáti“. Ve stručnosti, politické strany si najímají výcviková střediska pro politiky, kde se učí navnadit voliče, přesvědčit je, naslibovat a hlavně – učí je své sliby rušit! Ti nejlepší lháři, kteří kurz zvládnou, dostávají šanci na kandidátkách stran. Strany vyrábí své „úspěšné“  politiky, aby se občanům mohlo lhát, slibovat a sliby elegantně odvolávat. Kandidáti  se nevolí podle odbornosti a práce, jež za nimi zůstává, a o morálce to rozhodně není,  když skutečnou „odborností“ je jen dobře zvládnutá lež. A je to také o tom, jak  lhaní mění samotnou osobnost a vychovává pro strany bezpáteřní loutky – vše jen pro peníze, vliv a moc.

Oni si politici totiž dodnes neuvědomili, že jsou s občany na jedné lodi a jsou pouze s důvěrou  do nich vkládanou zvoleni, aby loď dovedli řádně do přístavu a zvládli i různé bouře a nepřízeň počasí, a že jsou plně odpovědni za lidské životy i majetek na lodi vezený. U kormidla či vesla a na kapitánském můstku však  byli  24 let jen hloupí a moci chtiví egoisté, často s náturou pirátů a lapků, bez odpovědnosti a odbornosti, což se týkalo i velících důstojníků a poddůstojníků. Namísto, aby loď dovedli do přístavu, hádali se a hašteřili, kdo půjde dříve k večeři a prostřenému stolu, kdo má přednost a více prýmků. Nevšimli si, v zápalu hašteření, že je  loď blízko pobřeží a blíží se pořádná bouře. Loď ztroskotala, majetek odplaval, odnesly jej vlny a vítr, v podpalubí  se cestující topí, ale oni se  hašteří, kdo za to může, že loď ztroskotala.

A občan si jen povzdechne:  „jakým blbcům jsme dali a dáváme do rukou kormidlo?!“ No přeci kandidátům,  pouze účelově vychovaným politickými stranami k pořádnému lživému divadlu, protože o peníze a moc jde v prvé řadě, že?  Divadlo zvládne i blb, pokud má dostatek hereckého nadání. K  tomu nepotřebuje morálku ani  profesní odbornost. A velké strany mají i dostatek financí, kamarádíčků a  moci, aby si pro své kandidáty zakoupili i vysokoškolské tituly, aby strana vypadala, že tam žádný blbec není, ale jen samý expert a odborník – tak to nám dokonale předvedli!

A že je to pravda, se denně přesvědčujeme na vlastní oči a uši. Skutečnou pravdu se nikdy nedovíme a se sliby politiků se můžeme předem rozloučit. Bývalá „pravicová“ koalice, stejně tak nyní ČSSD, na své lhaní a nedodržení slibů doplatily, ale potopily i občany. Bohatá loď vzala za své a nazí, zchudlí občané-ztroskotanci bojují  o holé přežití a zírají  tupě do vln, jak jim odplouvá vše, co jim bylo drahé, na této cestě ke svobodě a demokracii.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karel Sochor: Třešnička na pyramidě podivností z Mendelovy univerzity

9:39 Karel Sochor: Třešnička na pyramidě podivností z Mendelovy univerzity

Polyhistor je označení pro člověka aktivního ve více oborech lidské činnosti. Klasickým příkladem je…