Společnost Uber píše primátorce Krnáčové

04.06.2016 13:30

Vyjádření společnosti UBER k dopisu Adriany Krnáčové, primátorky hl. m. Prahy:

Společnost Uber píše primátorce Krnáčové
Foto: Archiv
Popisek: Taxi

Vážíme si toho, že pražský magistrát vnímá existenci stále populárnějších služeb postavených na principech sdílené ekonomiky jako je Uber a uvítáme příležitost se účastnit konstuktivní diskuse o budoucnosti osobní přepravy v Praze.

Souhlasíme s tím, že situace kolem taxislužby v Praze byla a je tristní, a to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme se zde rozhodli od srpna 2014 začít poskytovat naše služby.

Desítky tisíc Čechů stejně jako zahraničních turistů toto naše rozhodnutí přivítali, protože chápou, že Uber nabízí kvalitní a spolehlivé řešení osobní přepravy v Praze.

Pažané oceňují naši službu jako inovativní, transparentní a pohodlnou, což dokládájí fakta: 96 % uživatelů je s Uberem spokojeno a 99,6 % by jej doporučilo svým přátelům (zdroj: průzkum mezi 4233 uživateli služby Uber realizovaný v dubnu 2016).

O to víc jsme překvapeni postojem magistrátu, deklarovaným dopisem primátorky Adriany Krnáčové společnosti Uber, ve světle nyní zveřejněného přístupu a instrukcí Evropské komise, která jednoznačně uvádí, že zákaz služeb sdílené ekonomiky, tedy i služby UberPop, není řešení. Evropská komise několikrát jasně uvedla, že tyto služby přinášejí přidanou hodnotu zákazníkům i místním ekonomikám a zdůraznila nekoncepční přístup členských států k této problematice. Výzvu magistrátu ukončit službu UberPop místo konstruktivního dialogu a hledání vhodné regulace, která vezme v potaz specifika služeb postavených na principech sdílené ekonomiky, tedy považujeme za této situace jako krok špatným směrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…