Spolek Šalamoun: Petr Kramný podal návrh na obnovu řízení

30.07.2018 8:56

Symbolicky, přesně po 5 letech od smrti Moniky a Klárky Kramných v egyptské Hurgádě na pokoji 6343 v hotelu Titanic Palace, si dnes 30. 7. 2018 podal návrh na obnovu řízení ve své trestní věci, kde byl odsouzen za vraždu elektrickým proudem k výjimečnému trestu odnětí svobody v trvání 28 let.

Spolek Šalamoun: Petr Kramný podal návrh na obnovu řízení
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Spolek Šalamoun za 25 let své činnosti neviděl tak argumentačně silně podložený návrh na obnovu řízení.

Jsme zcela šokováni a považujeme za naprosto a zcela neakceptovatelné, že vycházejí na povrch informace, které jsou použity jako důvody obnovy řízení a to zejména to, že předsedkyně senátu nalézacího soudu JUDr. Renata Gilová, vložila Petru Kramnému do úst a následně odsuzujících rozsudků věty a slova vyplývající z odposlechů v rámci Akce Mony, které vůbec nikdy neřekl. Zcela se zpronevěřila funkci soudkyně a zcela záměrně a zcela úmyslně tyto fyzické odposlechy zkreslila.

Považujeme za zcela neakceptovatelné, že tyto věty naprosto bez řádného přezkumu opisují soudci Vrchního soudu v Praze a dále, že tyto věty a slova opět bez sebemenšího přezkumu opisují soudci dokonce Nejvyššího soudu České republiky, kdy všichni tito soudci naprosto jednoznačně a velmi jednoduše prokazatelně naprosto selhali.

Dalším ze stěžejních argumentů obnovy řízení jsou znalecké posudky předních českých odborníků a uznávaných evropských kapacit, kteří po těžko uvěřitelných obstrukcích agenta STB a naštěstí již bývalého přednosty Ústavu soudního lékařství MUDr. Igora Dvořáčka (který má zákaz vstupu na své pracoviště) a až po zásahu tehdejšího ministra spravedlnosti, mohli bohužel až po rozhodnutí všech obecných soudů se seznámit s fyzickými vzorky nekroptického materiálu. A to zejména ohledně myokardu a krku Moniky Kramné vypracovat své znalecké posudky, kde vypichuji věty, které se v jejich závěrech objevují:

1. Před soudem nevysvětlili odborně a objektivně jednotlivé pojmy. Tyto pojmy zcela záměrně zaměňovali ve snaze ovlivnit rozhodnutí obecných soudů.

2. Tento jejich znalecký závěr svědčí o neznalosti věci a nepravdivosti nejen jejich znaleckého závěru a stejně tak znaleckých závěrů ústavního revizního znaleckého posudku předneseného doc. MUDr. F. Vorlem , CSc.

3. Ze strany soudních znalců MUDr. M. Smatanové, Ph.D. a MUDr. Marka Dokoupila stejně jako ze strany zpracovatelů revizního ústavního znaleckého posudku došlo k zásadnímu pochybení, kdy zaměňovali pojem průraz kůže, vstup či výstup el. proudu, proudová stopa a popálenina.

4. V žádném z řezů kůže z krku Moniky Kramné, které jsem dostal k vyšetření jsem změny svědčící pro zasažení elektrickým proudem, jak jsou uvedeny v tomto doplňku znaleckého posudku, NENALEZL.

5. V celkem čtyřech vyšetřených vzorcích ze srdcí Moniky i Kláry Kramných kontrakční pruhy jako stopy po účinku elektrického proudu,  přítomny nejsou.

a řadu dalších....

Případ Petra Kramného je těžko uvěřitelným selháním celého justičního systému, který v naprosto plné nahotě ukazuje fatální selhání.

Podání návrhu na obnovu řízení je vyvrcholení 4 roky trvající intenzivní a investigativní činnosti Spolku Šalamoun. S obrovskou pokorou a zejména hlubokou úctou děkujeme desítkám a dnes možná stovkám osobností z řad odborné či angažované veřejnosti, že zcela nezištně a zcela bezplatně poskytli Spolku Šalamoun naprosto neocenitelné množství odborných a fundovaných konzultací a informací. Plyne z toho jednoznačný závěr "Má to smysl" a byla pro nás velká čest s vámi všemi spolupracovat.

Spolek Šalamoun případ Petra Kramného velmi intenzivně i nadále monitoruje a ve světle všech nám známých skutečností jednoznačně a s plnou odpovědností konstatujeme, že boj za Petra Kramného je boj za zachování alespoň základních principů právního státu.

Václav Peričevič
místopředseda Spolku Šalamoun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …