Spolek Šalamoun: Případ manželů Janíčkových - díl první

29.05.2018 16:45

V minulém týdnu vyvolal velkou nevoli zásah příslušníků Městské policie v Praze na Václavském náměstí proti řidiči, který spáchal dopravní přestupek a to ten, že zastavil na zákazu zastavení. Spolek Šalamoun přináší příběh ze 17. 11. 2016, který ale bohužel neobsahuje tak virální video, jako ze zásahu na Václavském náměstí. Ve své podstatě a zejména díky zlovůli příslušníků speciální pořádkové jednotky Policie České republiky, je ale ve všech směrech daleko horší...

Spolek Šalamoun: Případ manželů Janíčkových - díl první
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Spolek Šalamoun převážně monitoruje trestní řízení, kde jsou následky nejhorší, ale občas nastane výjimka a tou je přestupkové řízení manželů Janíčkových.

V nedávné době probíhalo již druhé přestupkové řízení, s ohledem na naší žádost veřejné.

Manželé Janíčkovi jsou slušní lidé v důchodu, kdy paní Janíčková pracuje v sociálních službách a pan Janíček je vysokoškolsky vzdělaný učitel hudby.

Dne 17. 11. 2016 (jak symbolické) po návštěvě výstavy japonského architekta Kenga Kumy v Galerii Jaroslava Fragnera na Betlémském náměstí, chtěli jít domů.

Bohužel na místě v tu chvíli probíhal pochod odpůrců a příznivců Miloše Zemana v počtu asi 20 lidí na každé straně.

Nechci nyní posuzovat skutkový stav, ke kterému se zcela nepochybně vrátíme v dalším dílu, ale chci se s vámi podělit o výpovědi a myšlení příslušníků speciální pořádkové jednotky Policie České republiky v roce 2016 v demokratickém právním státě, vůči dvěma starším lidem.

Z výpovědí příslušníků speciální pořádkové jednotky Policie ČR, kdy všichni u této jednotky mají praxi více než 15 let a v žádném případě je tedy nelze považovat za příslušníky bez relativně dlouhé praxe, vyplývají následující doslovné věty:

Rozkaz zněl zatarasit ulici.
Rozkaz zněl, nikdo nesmí projít.
Rozkaz zněl, nikdo nesmí projít, pan Janíček bohužel proklouzl.
Nebyl čas zkoumat zákonnost rozkazu, to bylo na veliteli, který ho vydal.
Paní Janíčkovou jsem vyhodnotil jako levicovou extremistku, protože měla na klopě placku s vlajkou Tibetu.
Nepotřebuji žádné kurzy, abych poznal kdo je kdo, k tomu mám dostatečnou praxi.

S ohledem na skutečnost, že spouštěčem postupu proti manželům Janíčkovým byla kritika, dle našeho názoru zcela oprávněná, práce postupu příslušníků P ČR, kteří se cítili dotčeni uveřejněním svých služebních čísel, tak pro osvěžení ZDE naleznete dobový článek, popisující stav z roku 2016.

Z tohoto případu přímo čiší pomsta příslušníků Policie ČR vůči dvěma bezúhonným občanům. Pro případ je typické a zcela neomluvitelné neoprávněné získání osobních údajů a dalších několik dost těžko uvěřitelných postupů.

S ohledem na vše shora uvedené, uzavřeme první díl případu manželů Janíčkových výzvou k policejnímu prezidentovi, aby v žádném případě a za žádných okolností nevyužíval k instruktáži příslušníků - dokonce speciální pořádkové jednotky - Policie České republiky určité části oblíbeného filmu Pelíšky. Evidentně zanechávají na příslušnících Policie ČR opravdu znatelné paměťové stopy, kdy některé citáty doslovně přejímají pro výkon své pravomoci, při výpovědích či v úředních záznamech, které si sami vyrobí.

Václav Peričevič
místopředseda Spolku Šalamoun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…