Stanislav Kliment: Bilance boje Kyjeva proti vlastním obyvatelům

25.10.2014 13:40

Více než 824 tisíc osob muselo na Ukrajině od počátku roku opustit v důsledku probíhajícího konfliktu opustit své bydliště. Uvedl to Úřad Vysokého komisaře Organizace spojených národů pro uprchlíky (UNHCR).

Stanislav Kliment: Bilance boje Kyjeva proti vlastním obyvatelům
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ženy připomínající si památku obětí současného konfliktu na východě Ukrajiny

V hranicích státu se přemístilo více než 430 tisíc lidí, v Rusku našlo azyl 387 tisíc obyvatel Ukrajiny, 6600 Ukrajinců požádalo o azyl ve státech EU a 581 v Bělorusku. Předchozí zpráva z počátku září přitom uváděla asi půl milionu uprchlíků, kteří rovnoměrně hledali bezpečí v Rusku a v jiných částech Ukrajiny. Uprchlíci jsou z 95 procent obyvateli východních částí země, proti nimž vede Kyjev „protiteroristickou“ trestní expedici. Nejvíce je třeba rozvinout humanírní pomoc v oblasti Doněcka a Charkova. UNHCR ve zprávě také uvádí, že se pokouší pomáhat nejvíce poškozeným ve chvíli trvajícího konfliktu a nastupující zimy.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…