Stanislav Kliment: Bojovníků demokratické opozice jsou desítky

10.07.2015 14:06

V médiích se objevily smutné informace o tom, že se za americké peníze podařilo vycvičit dokonce několik desítek bojovníků syrské tzv. demokratické opozice, tedy bojovníků připravených postavit se jak proti Islámskému státu, tak proti vojskům prezidenta Asada.

Stanislav Kliment: Bojovníků demokratické opozice jsou desítky
Foto: Washington Post
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

Dá se předpokládat, že tato četnost a zároveň vojenská neschopnost a nezkušenost bojovníků syrské opozice znamená, že by byli pouze drobnou jednohubkou pro stůl bojovníků Islámského státu.

Je třeba, aby se zvláště Američané přestali, ale vlastně i celý Západ, se zabývat chimérami, tedy organizací tzv. demokratické opozice, a soustředili se na to podstatné. A tím podstatným je přestat škodit armádě prezidenta Asada, která je v Sýrii jedinou silou schopnou v pozemních bojích porazit IS. A ve svých důsledcích tak zabránit humanitární katastrofě, spočívající v útěku milionů Syřanů ze země. (Odhady hovoří až o pěti milionech možných uprchlíků.)

Podle dnešních zpráv je známo, že z 22,5 milionů obyvatel Sýrie jsou celé 4 miliony lidí uprchlíky. Armáda B. Asada ochraňuje území s nejméně dvanácti, či spíše patnácti miliony obyvatel. Pokud by se Asadův baasistický režim zhroutil, znamenalo by to nezadržitelný útěk dalších milionů lidí do Evropy. I z tohoto důvodu je nutné změnit politiku Západu, a zejména USA ve vztahu k Sýrii.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …