Stanislav Kliment: Polsko nemá žáný problém s uplatněním schopných žen

26.06.2015 8:35

Polsko nemá žádný problém s uplatněním schopných žen v politice. Dnes byla do čela parlamentu (Sejmu) zvolena Małgorzata Kidawa-Błońska, dlouholetá poslankyně a v poslední době mluvčí nejdříve Donalda Tuska a naposledy premiérky Ewy Kopacz.

Stanislav Kliment: Polsko nemá žáný problém s uplatněním schopných žen
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Změnu vyzvolalo odstoupení teprve nedávno zvoleného ex-ministra zahraničních věcí Radka Sikorského. Ten se musel z funkce poroučet v souvislosti i se širokými vládními vyhazovy, ke kterým Kopacz sáhla po zveřejnění stovek stran odposlechů řady politiků, které ukazují na hloubku politické a ekonomické prohnilosti části dnes vládnoucí Občanské platformy.

Stále není jasné, co za aférou, která začala zveřejněním „odvaru“ dnes známých skutečností v týdeníku Wprost vlastně je. Velmi pravděpodobně jsou však v celé aféře zainteresovány polská tajná služba (ABW) a protikorupční služba CBA. Ženy své postavení pravděpodobně neztratí ani po podzimních parlamentních volbách, když kandidátkou na předsedkyni vlády stanovila dnes opoziční a pravděpodobně vítězná strana Právo a spravedlnost poslankyni Beatu Szydło.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…