Stanislav Kliment: Porošenko cenzuruje podání ruky s Putinem

21.10.2015 11:56

Bývalý producent televizního kanálu 112 Ukrajina Viktor Zubrickij oznámil, že administrativa ukrajinského prezidenta požádala kanál, aby do svého vysílání nezařazoval záběry, na kterých si Vladimir Putin a Petro Porošenko podávají ruce na schůzce v Paříži. Příslušné prohlášení bylo zveřejněno na webu 112.ua a informuje o něm agentura Sputnik.

Stanislav Kliment: Porošenko cenzuruje podání ruky s Putinem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Summit v Minsku (zleva: běloruský prezident Lukašenko, ruský prezident Putin, německá kancléřka Merkelová, francouzský prezident Holland, ukrajinský prezident Porošenko)

Podle slov Viktora Zubrického byl televizní kanál 2. října zavalen telefonáty z prezidentova aparátu a „příslušných služeb", v nichž se zdůrazňovalo, že je nepřípustné, aby se „stisk ruky" objevil na obrazovce. „Porošenko Putinovi ruku stiskl, přál si ale, aby se o tom Ukrajinci nedozvěděli. A ač je to podivné, ale všechny další ukrajinské televizní kanály si toho vůbec nevšimly", zdůraznil Zubrickij.

Kromě toho se domnívá, že s rozhodnutím odvysílat stisk rukou obou lídrů je spojeno usnesení soudu o provedení prohlídky v kanceláři televizního kanálu. „16. října vydal ukrajinský soud povolení k uspořádání (v průběhu měsíce) prohlídky v kanceláři televizního kanálu 112 Ukrajina, k zabavení všech počítačů, digitálních nosičů atd. Je to zkrátka povolení k realizaci technických opatření, jejichž cílem je zastavit činnost televizního kanálu", cituje Zubrického Sputnik.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …