Stanislav Kliment: Případ Kotleba? Vysvětlení je jinde, než píše slovenský tisk

19.03.2016 8:35

Marian Kotleba a další lidé z kandidátky jeho Lidové strany Naše Slovensko zasednou - bohužel – v poslaneckých lavicích Národní rady Slovenské republiky.

Stanislav Kliment: Případ Kotleba? Vysvětlení je jinde, než píše slovenský tisk
Foto: ČT24
Popisek: Marián Kotleba

Poslední průzkum stranických preferencí navíc ukazuje, že podpora těchto obdivovatelů fašistického Slovenského štátu roste. Některé slovenské na pravdě nezávislé sdělovací prostředky si našly další hůl na Roberta Fica - úspěch kotlebových fašistů je jeho vinou.

Není to ale slovenský premiér a předseda Směru Fico, kdo za tento "fenomén" nese odpovědnost. Tu mají ti, kteří léta tolerují pochody dobrovolníků Waffen SS v lotyšské Rize, jejich setkávání s účastí vládních představitelů v Estonsku, kdo stáli v Kyjevě pod banderovskými vlajkami a podávali si ruku s vůdcem neonacistické strany Svoboda Olehem Tiahnibokem, kdo tolerovali účast fašistů z masa a kostí" (Günter Verheugen) v kyjevské vládě. Tito lidé "legitimizují" Kotleby ...

R. Fico mnohokrát, třeba při vzpomínkových akcích na Slovenské národní povstání nebo oslavách osvobození ukázal, kde stojí.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…