Stanislav Zapletal: Pan Pečinka vůbec nepochopil, že na sněmu ANO nejde o sjezd tradiční partaje

18.02.2019 21:35

Pan Pečinka je zástupcem šéfredaktora časopisu Reflex, do něhož píše například i pan profesor Höschl. Pan Pečinka obětoval čas a přišel na včerejší sněm ANO. Ráčil si zažertovat ještě před volbou předsedy.

Stanislav Zapletal: Pan Pečinka vůbec nepochopil, že na sněmu ANO nejde o sjezd tradiční partaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Pokusil se o rozpolcení osobnosti Andreje Babiše tak, že pojednal o Ba zvlášť a o Biši také zvlášť. O rozpolcení osobnosti jakožto psychiatrickém fenomenu ho možná poučil právě pan profesor Höschl.

A jako obvykle, z toho, o čem pojednal předseda ANO a předseda naší vlády, nepochopil nic.

Vůbec nepochopil, že nejde o sjezd tradiční partaje, která se projevovala vůči voličům především pokrytectvím. Partaje, která potřebovala hlasy voličů, ale už vůbec nepotřebovala voliče. Ve smyslu hlásání byvšího geniálního vůdce privatizace: "když jste si nás na čtyři roky zvolili, tak se o nás už nestarejte".

Vůbec nepochopil, proč se Babiš ve svém vystoupení vrátil k onomu "Řídit stát jako podnik", když ale s úsměvem uvedl, že stát, tedy ten, co řídí, (s takovou nepropracovanou ústavou, vůbec třeba nepodobnou americké, o níž je možno říci, že je manažerská), ani jako podnik řídit nejde.

A už vůbec nepochopil, že v dobře řízeném podniku se považuje za povinnost hlásit všechny své odlišné názory na řešení problému a je obhajovat, protože ty jiné by mohly být lepší než stávající. Neboli že tvůrčí konflikt je něco přirozeného, když ovšem nikdy se nemá přejít do osobního napadání. Konflikt Babiše a Faltýnka je něco mimo chápání jak Peče, tak Inky.

Co však už vůbec nepochopil je zásada o niž se snaží i naše ústava, že Babiš je pouze šéfem moci výkonné, velmi mizerně ústavou definované, když ale on odpovídá za vládu. A kdo má odpovědnost, ten musí mít kompetence a o návrzích, které se kolem něj kupí musí tedy rozhodovat on, nikoli třeba nějaký Peč či Inka. Neřku tak třeba nějaký Bartoš či Fiala.

Mohl bych pokračovat ve výčtu toho, co pánové Peč a Inka nepochopili a zdá se, že ani nikdy nepochopí.

Například i to, že šéf moci výkonné pana Peče a pana Inku nepotřebuje. Jako zkušený manažer ví, že pokud potřebuje informace musí si je obstarat sám. Mezi jeho zdroje nemůže patřit například Reflex, kde Peč a Inka pracují. Protože tam se především špiní, poščívá a když už se něco navrhne, nemůže se za to odpovídat. Protože se ani neví, že by se odpovídat mělo.

Takže páni Peč a Inka sic na sněmu ANO vypili kafe, poslouchali, ale málo si odnesli. Jen zase ty své zatvrdlé, nabubřelé a rádoby skotačivé názory.

Nemohu se přemoci: Právě jsem si vzpomněl na oslnivého manažera Baťu. Když se z USA vrátil jeho příbuzný, kterého poslal na zkušenou do USA, prohlásil o něm: "Do Ameriky odjelo tele - a vrátil se vůl!". To jen tak, že mě to napadlo.

sepsal občan Zapletal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …