Štěpán Forgáč: Komunisti lhali o komunismu, o kapitalismu ne!

11.12.2013 11:30

Světem obchází zcela odůvodnitelný strach. Strach z budoucnosti. Začínají být ohroženy základní potřeby čím dál většího počtu lidí. Potřeba garance potravy, střechy nad hlavou, ochrany před zimou a dalšími nebezpečími - ztráta možnosti seberealizace, rodiny, vyčlenění ze společnosti atd.

Štěpán Forgáč: Komunisti lhali o komunismu, o kapitalismu ne!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Štvanice bohatých a mocných za ještě větším bohatstvím a mocí ignoruje potřeby lidstva a začíná přesahovat hranice snesitelnosti. Vyvolává tím potřebu zásadní společenské změny. Je svrchovaný čas k její realizaci. Každý odklad způsobuje další a hlubší devastaci společnosti a přírody. Způsobilost k zásadní změně může společnost získat jen za hranicemi současného paradigmatu. Vydat se tam znamená uvědomit si absenci demokracie -že formace v níž v současnosti žijeme je její plagiát. Přiznání si této skutečnosti je základní podmínkou k uvolnění prostoru pro  paradigma nové, bez něhož je zásadní společenská změna – nahrazení kapitalismu demokracií neuskutečnitelná.

Občanská společenství, jakékoliv velikosti a na jakékoliv úrovni, mají právo vládnout ve svých teritoriích. Ne stát, ale jejich množina propojená do federativní soustavy, má schopnost být skutečným garantem životních jistot, bezpečí a prosperity jejich obyvatel.

Je nejvyšší čas aby si právo na seberegulaci vybojovali a začali ho uplatňovat. K tomu potřebují vytvořit svou vlastní mocenskou strukturu a strategii převzetí moci.

Současný stav společnosti má řešení. To je dobrá zpráva pro lidstvo a špatná zpráva pro současně mocné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Pevnost jako řešeto

11:34 Jan Keller: Pevnost jako řešeto

Evropa je připravena posilovat svoji vojenskou přítomnost na východní hranici, aby zabránila možné r…