Štěpán Kotrba: Dobrá zpráva prý není zpráva, ale potěší

26.07.2013 16:45

I politik může vyřknout moudrá slova. Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD) překonala sama sebe a našla důvod, proč popřát novému premiérovi Rusnokovi úspěch.

Štěpán Kotrba: Dobrá zpráva prý není zpráva, ale potěší
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

V zájmu vědy, výzkumu a vzdělávání, v zájmu konkurenceschopnosti. Dokázala vypíchnout z programu ČSSD to, co může být společným jmenovatelem politiky jak pro Rusnoka či SPOZ,  tak pro sociální demokraty a komunisty.

Na konkurenceschopnosti českého průmyslu se shodnou všechny  strany, mimo těch,  které by chtěli mít z Česka lacinou montovnu nebo chtěli nechat republiku zarůst chráněnými kytkami. Pokud budou sociálně demokratičtí politici uvažovat takto pozitivně a s ohledem na zkutečné priority politiky - prospěch země a jejích občanů, ať už jako zaměstnanců, či jako poctivých fabrikantů,  bude dobře. Je smutné, že takto konstruktivně musela diskurs nastavit Gajdůšková,  a že tak neučinil sám předseda strany Sobotka. Ale takový je život. Sobotka ukázal,  že na svoji funkci nestačí a Gajdůšková ukázala,  že je politička na svém místě. Když chce, dokáže s grácií zasypávat příkopy, které se zuřivostí v očích jiní hloubí. Co víc si prozatím přát?

V žurnalistice se říká,  že dobrá zpráva není zpráva,  ale já mám pocit, že v současné době dobré zprávy potřebujeme. Jako sůl. Protože je nad zlato.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Štěpán Kotrba

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…