Štěpán Křeček: Bitcoin přišel o čtvrtinu hodnoty

22.12.2017 11:18

„Obchodování s virtuálními měnami je extrémně rizikové. Výkyvy v řádu desítek procent jsou na denním pořádku,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Bitcoin přišel o čtvrtinu hodnoty
Foto: archiv Štěpána Křečka
Popisek: Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH Securities

Cena bitcoinu výrazně padá. Za posledních 24 hodin ztratil bitcoin čtvrtinu své hodnoty a nyní se obchoduje kolem 13 000 dolarů. Celková tržní kapitalizace klesla o přibližně 100 miliard dolarů. Spekulanti tak začali vybírat své zisky a zřejmě si chtějí udělat pěkné Vánoce.

Kromě bitcoinu zaznamenaly propad i další virtuální měny. Ethereum za 24 hodin přišlo o 26 % hodnoty, bitcoin cash o 36 % a iota dokonce o více než 40 %. Virtuální měny prožívají manické fáze a jejich cena silně kolísá. Vzhledem k dosavadní nízké využitelnosti virtuálních měn může cenový pád dál pokračovat. Neexistují žádné fundamentální faktory, které by tomu bránily.

„Přestože je problematika virtuálních měn extrémně složitá a dynamicky se mění, vidina rychlého zbohatnutí láká naprosté laiky k nákupu. Tato situace nemůže skončit dobře a je na místě před ní důrazně varovat,“ upozorňuje hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…